Κ. Μακρή: Συμφωνία χωρίς χορούς και νταούλια – Στα 4,1 δισ. ευρώ το κόστος των μέτρων

Η απάντηση στο ερώτημα αν «θα γυρίσει» η οικονομία θα κρίνει τα πάντα

«Tο θετικό της συμφωνίας, ειναι ότι έχουμε επιτέλους... συμφωνία και θα τελειώσει η αβεβαιότητα 7 μηνών που γονάτισε την οικονομία» τόνισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

Αλλά όπως πρόσθεσε:  

-Ό,τι μας ζητούσαν τον Οκτώβριο , το υπογράψαμε τον Μάιο. Μιλάμε για 4,1 δις ευρώ  μετρά – 3,6 για το 2019-200 και 540 εκ. το 2018 που πλήττουν τα πιο φτωχά εισοδήματα. Δεν χτυπάμε με την περικοπή στα επιδόματα η τις συντάξεις την πλουτοκρατία.

-Ό,τι είχε απομείνει απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τα  ανοιχτά καταστήματα,  τις Κυριακές  και τα φάρμακα, το δέχτηκε η κυβέρνηση

«Συζητάμε για ένα πολυ βαρύ πακέτο, το οποίο ουσιαστικά ειναι τα μετρά του 4ου μνημονίου που θα βαφτιστεί πιστοληπτική γραμμή. Μνημόνιο με άλλη προβιά δηλαδή» επισήμανε η σχολιάστρια του Star.     

Όσον αφορά το χρέος και το ΔΝΤ,  η Κάτια Μακρή αναφέρθηκε στις πληροφορίες της, σύμφωνα με τις οποίες:

- Θα λάβουμε μια πιο ισχυρή δέσμευση για το καλοκαίρι του 2018.

-Θα συζητηθεί για πόσα χρόνια θα έχουμε πλεονάσματα.

-Θα δώσει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός τη διαβεβαίωση ότι θα πληρώσει το ΔΝΤ  για να φύγει.  Το επόμενο μνημόνιο, όπως και αν ονομαστεί, θα είναι μόνο με την Ευρώπη. Αλλά μέχρι τότε θα συμμετέχει και  το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.   

Θα γυρίσει η οικονομία ;

Όσον αφορά το ερώτημα για το αν θα έχει επιπτώσεις η συμφωνία στην πραγματική οικονομία, καθώς το Χρηματιστήριο σημείωσε σήμερα αύξηση 3% και στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν τη συμφωνία, η σχολιάστρια του Star υπενθύμισε την  έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής  που μας προσγείωσε απότομα.

Η Κ. Μακρή υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την έκθεση:   

-Είναι απίθανος στόχος το 2,7% ανάπτυξη το 2017.

- Η  καθυστέρηση στη συμφωνία έφερε πιο κοντά τον «κόφτη».

- Η οικονομία κινδυνεύει με στασιμότητα διαρκείας.

-Υπερφορολογήσει και κόκκινα δάνεια φρενάρουν την ανάπτυξη.

-Δεν μπορούν να διατηρηθούν τα πλεονάσματα.

Κατέληξε στο σχόλιό της η γνωστή δημοσιογράφος:

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού καταλήγει ότι όλα θα κριθούν την άνοιξη του 2018 , καθώς τότε θα γίνει η “υπεραξιολόγηση ” να δούμε “τι ψαριά έχουμε πιάσει”. Kαι τότε βέβαια θα κριθούν και οι εκλογές».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top