Ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς μέχρι την Κυριακή βλέπουν κυβερνητικές πηγές

Θέλουν να κλείσουν μέχρι τότε τα διάσπαρτα ανοιχτά ζητήματα

Κλείσιμο της συμφωνίας για την β΄ αξιολόγηση  μέχρι την Κυριακή προβλέπει ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης σήμερα το μεσημέρι με τους θεσμούς.   «Θέλω να  τελειώσουμε μέχρι την Κυριακή» ανέφερε ο ίδιος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους

Όπως τόνισε, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα κυρίως, ενώ η έναρξη των συζητήσεων επί των κειμένων εργασίας,  θα γίνει αύριο μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή και οι δυο πλευρές έχουν δώσει οδηγίες να «καθαρίζεται»   το κείμενο, ώστε να μείνουν μόνο βασικά ζητήματα για τους επικεφαλής.  Εν συνεχεία θα διεξαχθούν θεματικές συζητήσεις στα τέσσερα κείμενα, χωρίς να αποκλείεται  πάντως να υπάρξει και μία επιπλέον συνάντηση.    

Όσον αφορά τα ζητήματα που έχουν απομένει , ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πολύ μεγάλα ζητήματα ακόμη που είναι ανοιχτά και τα 7-8 που υπήρχαν επιλύθηκαν.    

«Έχουν μείνει διάσπαρτα θέματα. Αυτή ήταν η πολιτική Ντάισελμπλουμ» δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.  

Όσον αφορά την τακτική του ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι «επιμένει το Ταμείο  σε πολλά θέματα που δεν μου αρέσουν, αλλά δεν νομίζω ότι το ΔΝΤ έχει έρθει με σκοπό να κωλυσιεργήσει η συμφωνία». Στην ίδια κατεύθυνση  πρόσθεσε ότι δε νομίζει πως «αυτά τα θέματα μπορεί  να γίνουν αιτία μην κλείσει η συμφωνία».

Στα ανοικτά ζητήματα, τα οποία θα επιτευχθεί να διευθετηθούν μέχρι την Κυριακή, εκτιμάται ότι περιλαμβάνονται τα εργασιακά, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, οι ιδιωτικοποιήσεις και τα δημοσιονομικά.       

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top