Τα ενεργειακά στο τραπέζι... με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα

Στις 19.00 θα υπάρξει συνάντηση με το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων

Τα ενεργειακά στο τραπέζι... με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα

Με αντικείμενο την αγορά ενέργειας αρχίζουν εκ νέου σήμερα (στις 17.00), οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Στις 19.00 θα υπάρξει συνάντηση για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων).

Κοινοτικές πηγές εμφανίζονται αισιόδοξες ότι αυτός ο γύρος των διαπραγματεύσεων θα τελειώσει με την επίτευξη της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), επισημαίνοντας πως στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις έως το τέλος της εβδομάδας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύνταξη του σχετικού πολυνομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 14- 15 Μαΐου, προκειμένου, στο Eurogroup στις 22 Μαΐου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία τουλάχιστον με το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών, καθώς αναμένεται να αποσαφηνιστεί η στάση του ΔΝΤ.

Επίσης ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε από την Ουάσιγκτον πως  οι θεσμοί επιστρέφουν με τη πεποίθηση  ότι μία συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση είναι εφικτή.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top