Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ των επαφών του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον

Επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας

Σε ρυθμούς συμφωνίας εξπρές φαίνεται ότι κινήθηκαν οι βασικοί παίκτες του ελληνικού ζητήματος στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του STAR από την Ουάσινγκτον, Πέτρος Κασφίκης.

Η Σύνοδος είχε ένα θετικό πρόσημο για τη χώρα μας, καθώς δεν συγκεντρώσαμε αρνητική δημοσιότητα και οι τοποθετήσεις όλων των αξιωματούχων εστίασαν στην ανάγκη άμεσης διευθέτησης των ανοιχτών εκκρεμοτήτων.

«Θα μπορούσαμε να πούμε πως η Σύνοδος αξιοποιήθηκε για να αποσαφηνιστούν οι υποχρεώσεις κάθε πλευράς, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup στις 22 Μαΐου» επεσήμανε ο δημοσιογράφος.

Από τις συναντήσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ έγινε σαφές πως οι σχετικές διαβουλεύσεις για το χρέος θα ξεκινήσουν άμεσα από τη στιγμή που θα αναχωρήσουν οι θεσμοί από την Αθήνα.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε ασυνήθιστα ευδιάθετος, μετά τη συνάντηση του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά την οποία φαίνεται ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ να συμφώνησε να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος, επιμένει όμως στις αποφάσεις του Eurogroup, για το πώς αυτό θα ελαφρυνθεί.

Στην συνάντηση με τον Πολ Τόμσεν έγινε σαφές πως το Ταμείο θέλει να αποσαφηνιστούν τα μέτρα πριν τη συμμετοχή του. Οπότε οι διαφορές ανάμεσα στους θεσμούς παραμένουν ανοιχτές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top