K.Μακρή: «Κοινωνική πολιτική» με τον λογαριασμό στους καταναλωτές από την ΔΕΗ!

Φουσκώνουν οι λογαριασμοί αλλά ούτε τα μισά χρήματα δεν πηγαίνουν για την κατανάλωση ηλεκτρισμού

Στην ενέργεια της ΔΕΗ να κάνει στην παρούσα συγκυρία αυξήσεις και «κοινωνική πολιτική» στην πλάτη των καταναλωτών αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή, στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.    

Η Κάτια Μακρή ανέφερε σαν παράδειγμα έναν λογαριασμό, όχι απο τους πιο φουσκωμένους, καθώς όπως επισήμανε ήρθαν και λογαριασμοί άνω των  500 ευρώ σε αρκετούς που μοίρασαν…  εγκεφαλικά στον κόσμο), ύψους  324 ευρώ.

Από αυτά όμως μόνο τα 127 πήγαν για το ηλεκτρικό ρεύμα (χωρίς ΦΠΑ)!

Τα υπόλοιπα πήγαν:

-47 για τη διανομή

-13 για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας

 -45 για την επιδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για όποιον έβαλε φωτοβολταϊκά.

«Όλη την κοινωνική πολιτική και την αναπτυξιακή πολιτική , την τάζουν οι κυβερνήσεις και την πληρώνουν οι καταναλωτές. Τα 13 αυτά ευρώ ειναι για το ρεύμα στα νησιά –που έχουν ακόμη ντιζελοκίνητα εργοστάσια - και για το κοινωνικό τιμολόγιο» τόνισε η σχολιάστρια του Star.   

Όπως ανέφερε επίσης η Κ. Μακρή, η  ΔΕΗ  λέει ότι από τα νησιά  χρονο με το χρονο - από  το 2013 και μετά – μπαίνει μέσα 700 εκ. ευρώ. «Τότε δεν το θυμήθηκε βέβαια – γιατι ήταν καλή η οικονομική της κατάσταση – τώρα όμως ειναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.  Και απο πού θα τα πάρει; Απ’ όλους τους καταναλωτές. Κι όπως γράφει στην ανακοίνωση της “με την κοινωνική ευαισθησία που την διακρίνει, θέλει αυτές οι αυξήσεις να γίνουν με τις βέλτιστες πρακτικές”. Δηλαδή…  γλυκά. Μην μας έρθει απότομα» πρόσθεσε.   

Τόνισε τέλος η σχολιάστρια του Star:  

«Δεν ξέρω τι θέλει η ΔΕΗ. Ξέρω τι θα γίνει. Και 5 ευρώ ακόμη να αυξήσουν τους λογαριασμούς,  τα 2,5 δις  ευρώ που ειναι οι ανείσπρακτες οφειλές θα εκτοξευτούν. Και τότε θα γκρεμιστεί οριστικά και μια άλλοτε πανίσχυρη επιχείρηση».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top