Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ: Παλεύουμε με νίκες και με συμβιβασμούς

«Το αποτέλεσμα της Μάλτας δικαίωσε τις επιμονή μας για ασφαλή έξοδο από το πρόγραμμα»

«Παλεύουμε με νίκες αλλά και με συμβιβασμούς, έχοντας πίστη στις δυνάμεις μας και τις δυνατότητες  που έχει η χώρα και ο λαός μας » τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το αποτέλεσμα της συμφωνίας της Μάλτας.    

«Δεν θέλουμε η έξοδος από αυτή την κρίση να σημάνει την  αρχή μιας άλλης κρίσης, επιλέξαμε να κρατήσουμε μια στάση που δεν θα επιτρέπει κάτι άλλο από την ασφαλή έξοδο από το πρόγραμμα» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.   

Όπως υποστήριξε, «το αποτέλεσμα της Μάλτας δικαίωσε την  επιμονή μας σε αυτή την αρχή».    

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη για το αποτέλεσμα της συμφωνίας  ότι «είμαστε πολύ κοντά στο σημείο που θα μας επιτρέψει να οργανώνουμε την επόμενη μέρα» .

«Δεν αναλάβαμε την βαριά ευθύνη για να γίνουμε οι διαχειριστές της καταστροφής που προκάλεσαν επί δεκαετίες όσοι διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας» ισχυρίσθηκε επίσης ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της και να τη βγάλουμε από την επιτροπεία»

Άσκησε επίσης σκληρή κριτική στην αντιπολίτευση και στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι ζητούσε επιτακτικά κάθε ημέρα από την κυβέρνηση να  κλείσει την συμφωνία και τώρα επιτίθεται στην κυβέρνηση. 

Στα αξιοσημείωτα ότι ο πρωθυπουργός, θέλοντας προφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί κόντρας με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, απένειμε «τα εύσημα στους συντρόφους στα κρίσιμα υπουργεία που κατάφεραν να φύγουν από το τραπέζι παράλογες απαιτήσεις».    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top