Εξηγήσεις για τις αποφυλακίσεις κακοποιών και κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου ζητά η ΝΔ

Ερωτήσεις από Λ. Αυγενάκη και 32 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Εξηγήσεις για τις αποφυλακίσεις κακοποιών και κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου ζητά η ΝΔ

Εξηγήσεις για τις αποφυλακίσεις επικίνδυνων εγκληματιών  και την κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, ζητούν από την κυβέρνηση με διαφορετικές ερωτήσεις στη Βουλή, ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και 32 βουλευτές της, με αφορμή το φιάσκο της ΕΛ. ΑΣ. στο Π. Φάληρο.     

«Η Κυβέρνηση, πιστή στις ιδεοληπτικές της εμμονές, εξακολουθεί να υποστηρίζει ως “επιτυχημένο” το νόμο Παρασκευόπουλου λέγοντας “βεβαίως και θα συνεχιστεί η ισχύς του νόμου”. Προφανώς θεωρεί επιτυχία, να βρίσκονται αποδεδειγμένα επικίνδυνοι κακοποιοί εκτός της φυλακής, ανενόχλητοι να συνεχίζουν τις εγκληματικές τους  ενέργειες, και καμαρώνει ισχυριζόμενη πως “η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για την θεσμική θωράκιση”» επισημαίνει ο κ. Αυγενάκης σε ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Καταλήγοντας ο Γραμματέας της ΝΔ ερωτά:  

1.            Σκοπεύετε να καταργήσετε τον επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια νόμο Παρασκευόπουλου;

2.            Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των βαρυποινιτών και όχι την ασφάλεια των πολιτών;

Σε ερώτησή τους επίσης 32 βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό  Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή     ζητούν  να πληροφορηθούν «πόσοι αλλοδαποί κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με το ν. 4322/2015; Πόσοι εξ΄ αυτών έχουν απελαθεί; Και εάν δεν έχουν απελαθεί με ποιά αιτιολογία η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην άμεση απέλασή τους;».     

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top