Μείωση των βουλευτικών προνομίων ζητούν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μπορούμε να ζητάμε θυσίες χωρίς να έχουμε πρώτοι εμείς, δώσει το παράδειγμα»

Μείωση των βουλευτικών προνομίων ζητούν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τη μείωση των βουλευτικών προνομίων ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνουν, «ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο, δεν μπορούμε να ζητάμε θυσίες χωρίς να έχουμε πρώτοι εμείς, δώσει το παράδειγμα του περιορισμού των οικονομικών απολαβών και προνομίων μας».

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές προτείνουν τη μείωση κατά 50% των βουλευτικών συντάξεων και των συντάξεων πρώην υπουργών εφόσον διαθέτουν και άλλα εισοδήματα άνω των 1500 ευρώ μηνιαίως και τη μείωση της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης κατά εύλογο ποσοστό.

Οι ίδιοι, εισηγούνται τη φορολόγηση των βουλευτών με τους ίδιους συντελεστές που ισχύουν για τους υπόλοιπους πολίτες, τον περιορισμό του αριθμού των αστυνομικών που διατίθενται για την προστασία πολιτικών προσώπων, καθώς και την εφαρμογή της πρότασης που είχε κάνει παλαιότερα ο πρωθυπουργός για περιορισμό του αριθμού των αυτοκινήτων που παραχωρούνται σε βουλευτές με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

«Είναι αλήθεια, ότι κάποια από τα παλαιότερα προνόμια των βουλευτών έχουν περιοριστεί, ωστόσο κατά την άποψή μας αυτό δεν έχει γίνει στο βαθμό που θα οφείλαμε προκειμένου να αρχίσει να ανακτά ο ελληνικός λαός την εμπιστοσύνη του προς τους εκπροσώπους του και το ίδιο το κοινοβουλευτικό σύστημα» καταλήγουν στην επιστολή τους οι βουλευτές με πρώτο υπογράφοντα τον -προερχόμενο από τους Οικολόγους-Πράσινους- Γιώργο Δημαρά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top