Συνάντηση Τσίπρα-Κβιρικασβίλι: Μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί με τη Γεωργία

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ορόσημο για τις σχέσεις της Γεωργίας με την ΕΕ τη δυνατότητα στους πολίτες της Γεωργίας να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε χώρες του Σένγκεν

Συνάντηση Τσίπρα-Κβιρικασβίλι: Μας συνδέουν ιστορικοί δεσμοί με τη Γεωργία

«Ιστορικοί δεσμοί συνδέουν την Ελλάδα και τη Γεωργία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον ομόλογό του από τη Γεωργία Γκιόργκι Κβιρικασβίλι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως ένα πρώτο βήμα τη δυνατότητα που δόθηκε στους πολίτες της Γεωργίας να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε χώρες της ΕΕ και σημείωσε πως το μέτρο αυτό θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας χαρακτήρισε την Ελλάδα «λίκνο του πολιτισμού», ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της χώρας μας στη δική του και προσέθεσε πως η σημερινή επίσκεψή του στην Αθήνα έχει «ιστορική αξία».

«Ορόσημο στις σχέσεις της Γεωργίας με την ΕΕ η ευκαιρία να ταξιδεύουν οι Γεωργιανοί πολίτες σε χώρες του Σένγκεν χωρίς βίζα»

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ορόσημο για τις σχέσεις της Γεωργίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση τη δυνατότητα που δόθηκε στους πολίτες της Γεωργίας να ταξιδεύουν χωρίς βίζα σε χώρες του Σένγκεν. Παράλληλα, εξήρε το γεγονός ότι ο Γεωργιανός πρωθυπουργός Γκιόργκι Κβιρικασβίλι είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας του που έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος και ταξίδεψε στην Ελλάδα χωρίς βίζα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτή η ευκαιρία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της Γεωργίας με την ΕΕ και την Ελλάδα και θα παίξει καταλυτικό ρόλο, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν με ταχύτερους ρυθμούς οι διμερείς σχέσεις. Επισήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος συνέβαλαν αποφασιστικά για να δοθεί αυτή η ευκαιρία στους πολίτες της Γεωργίας.

Κβιρικασβίλι: Αύξηση του αριθμού των Γεωργιανών τουριστών στην Ελλάδα, μετά «τη φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος της βίζας»

«Η φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος της βίζας για τους πολίτες της Γεωργίας» θα δώσει ώθηση στον αριθμό των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα και στην ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών» τόνισε ο Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Επίσης αναφέρθηκε στα σημαντικά αποτελέσματα που υπήρξαν κατά τις επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη στη Γεωργία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top