Η Κομισιόν επιμένει στο «ορόσημο» της 7ης Απριλίου για συμφωνία

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Έκκληση γίνεται από την πλευρά της Κομισιόν για κλείσιμο της αξιολόγησης στις 7 Απριλίου.

Το πρώτο βασικό στοιχείο είναι ότι χθες, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι «έχουν κλείσει θέμα κομβικής σημασίας». Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, «προφανώς ο εκπρόσωπος δεν αναφερόταν σε υποκατηγορίες θεμάτων όπως το κτηματολόγιο, αλλά στα μεγάλα ζητήματα. Στην πραγματικότητα ήθελε να πει ότι το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό και κάποια άλλα κομβικής σημασίας θέματα έχουν κλείσει».

«Συνεπώς, η τρόικα περιμένει ένα οκ από την κυβέρνηση για τα ενεργειακά και για την αγορά εργασίας. Στο θέμα των ενεργειακών δεν έχουμε εικόνα τι μπορεί να γίνει.

Στο θέμα όμως των εργασιακών, μετά τις επαφές και στη Ρώμη, υπάρχει η αίσθηση ότι θα μπορούσε να δοθεί από πλευράς ΕΕ, ένας οδικός χάρτης για επαναφορά κάποιου είδους συλλογικών διαπραγματεύσεων, μέχρι το τέλος του προγράμματος, με ένα τρόπο που θα καθοριστεί στο πλαίσιο των συζητήσεων Ελλάδας-θεσμών» επεσήμανε ο Θάνος Αθανασίου.

Όσον αφορά στο χρέος, ο ανταποκριτής του STAR, τόνισε ότι έχουν ήδη περικοπεί 20 μονάδες με την πρώτη βραχυπρόθεσμη ρύθμιση και ποιος ξέρει πόσα θα περικοπούν στη δεύτερη βραχυπρόθεσμη ρύθμιση το 2018.

Δείτε τι είπε ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top