Γεωργιάδης: Η ΝΔ δεν θα αμφισβητήσει μονομερώς την οποιαδήποτε συμφωνία

«Αν ο κ. Τσίπρας είχε πραγματοποιήσει τις ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες υπέγραψε, τώρα δεν θα αναγκαζόταν να κόψει συντάξεις»

Γεωργιάδης: Η ΝΔ δεν θα αμφισβητήσει μονομερώς την οποιαδήποτε συμφωνία

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αμφισβητήσει μονομερώς την οποιαδήποτε συμφωνία», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ζητήσουν οι δανειστές συμφωνία της αντιπολίτευσης στην όποια συμφωνία επιτευχθεί για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε –μιλώντας στον ΑΝΤ1- ότι «υπάρχει συνέχεια στο κράτος», αλλά τόνισε πως το κόμμα του θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία, σημειώνοντας ότι έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.

Απαντώντας στην κριτική ότι οι θέσεις της ΝΔ για ιδιωτικοποίησεις στον τομέα της ενέργειας ταυτίζονται με εκείνες του Σόιμπλε και του ΔΝΤ, είπε, πως είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ψηφίσει «τη μικρή ΔΕΗ» και ξεκαθάρισε ότι «είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και της ελεύθερης αγοράς, όχι υπέρ του Σόιμπλε και του ΔΝΤ».

«Αν ο κ. Τσίπρας είχε πραγματοποιήσει τις ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες υπέγραψε, όπως το Ελληνικό, τώρα δεν θα αναγκαζόταν να κόψει συντάξεις» είπε ο ίδιος.

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων στηλίτευσε την απουσία ενημέρωσης και εκτίμησε ότι «προφανώς δεν υπάρχει συμφωνία διαφορετικά, θα είχε ανακοινωθεί η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα».

«Όταν ο Μητσοτάκης γίνει με το καλό πρωθυπουργός, η ελληνική οικονομία θα αρχίσει σύντομα να γυρίζει και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα. Δεν θα απολύσει κανέναν, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Αρχικά οι μισθοί θα είναι χαμηλοί και σταδιακά, μαζί με την οικονομία θα αρχίσουν να ανεβαίνουν», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιοι βουλευτές οι πρώην υπουργοί Θοδωρής Ρουσόπουλος και Γιώργος Βουλγαράκης μετά τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση Βατοπαιδίου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως «οι άνθρωποι αυτοί διασύρθηκαν για πολλά χρόνια με λάσπη» αλλά σημείωσε ότι δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος ψηφοδελτίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top