Κάτια Μακρή: Μεγάλη Παρασκευή στην Αγιά Σοφιά; Τι κρύβεται πίσω από το προκλητικό σχέδιο του Ερντογάν

«Έχουμε δει πολλές προκλήσεις από τον Ερντογάν… αλλά αν γίνει, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση» κατέληξε η δημοσιογράφος

Την επιθυμία του Ερντογάν να προσευχηθεί στην Αγιά Σοφιά τη Μεγάλη Παρασκευή μαζί με ανώτατα στελέχη του κόμματος του, σχολίασε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Φαντάζομαι ότι κανείς δεν πιστεύει ότι θέλει να προσευχηθεί ο Ερντογάν τη Μεγάλη Παρασκευή στην Αγιά Σοφιά, «παράσταση» θέλει να ανεβάσει δύο μέρες πριν το δημοψήφισμα. Γιατί αν πραγματικά ήθελε να προσευχηθεί θα πήγαινε σε ένα από τα πολλά και υπέροχα τζαμιά που έχει η Κωνσταντινούπολη. Ξέρει τι φόρτιση έχει αυτή η μέρα για την Ορθοδοξία και βεβαίως θέλει να το κάνει επίτηδες» περιγράφει η δημοσιογράφος στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR και εξήγησε:

«Πρώτον, θέλει να κλείσει το μάτι στους φίλους του, στους ακροδεξιούς – γκρίζους λύκους. Δεύτερον θέλει να υποδαυλίσει τον «θρησκευτικό πόλεμο» και φυσικά να προσβάλλει καταφανώς την Ορθοδοξία και επίσης να δείξει ότι αδιαφορεί για το ότι η Αγιά Σοφιά είναι ένα μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας».

«Έχουμε δει πολλές προκλήσεις από τον Ερντογάν… αλλά αν προσευχηθεί στην Αγιά Σοφιά τη Μεγαλύτερη Παρασκευή θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση» κατέληξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top