ΓΣΕΒΕΕ: ’Ερχονται άλλα 18.700 «λουκέτα» στην αγορά!

2 στις 5 μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν

ΓΣΕΒΕΕ: ’Ερχονται άλλα 18.700 «λουκέτα» στην αγορά!

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση  στην ελληνική οικονομία καθώς η υπερχρέωση αλλά και οι πολιτικές λιτότητας σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για το μέλλον έχουν φέρει στα όρια της επιβίωσης τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Είναι ενδεικτικό ότι δύο στις πέντε μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλώνουν ότι κινδυνεύουν να κλείσουν με την ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ να προβλέπει λουκέτο σε 18.700 επιχειρήσεις εντός του πρώτου εξάμηνου του 2017 με κίνδυνο να χαθούν περίπου 34.000 θέσεις εργασίας.

Την ίδια στιγμή που οι επτά στις δέκα επιχειρήσεις μιλούν για επιδείνωση της ρευστότητας και έλλειψη κεφαλαίων από την αγορά που οδηγεί σε ασφυξία τις επιχειρήσεις. Μάλιστα  την δυσκολία της κατάστασης δείχνει το γεγονός ότι μόλις το 3,6% των επιχειρήσεων σκοπεύει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις ενώ μόλις 6,4% έχει υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης επενδύσεων (π.χ ΕΣΠΑ).

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την εξαμηνιαία αποτύπωση του οικονομικού κλίματος στις μικρές επιχειρήσεις.

Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία της ερευνάς  από τον Ιούνιο του 2016 έως και το Φεβρουάριο του 2017 η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλετών προς την εφορία και τους προμηθευτές ήταν 10%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top