Ρουσόπουλος: «Παιχνίδι» από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επί 9 χρόνια σε βάρος του Καραμανλή και της χώρας

Πώς σχολίασε την δικαστική απόφαση για την υπόθεση Βατοπαιδίου – Τι είπε για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

«Επί 9 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγαν ότι υπάρχει ηθικός και  φυσικός αυτουργός σε ένα φόνο, ο οποίος όμως, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο,  δεν συνέβη» σχολίασε  ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, σχετικά με την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Όπως  επίσης επισήμανε, αναγνωρίζοντας όμως ότι η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ είναι μεγαλύτερη από αυτήν  του ΣΥΡΙΖΑ,  «ο Γ.  Παπανδρέου  έπαιξε ένα παιχνίδι» το οποίο ταλαιπώρησε την χώρα, αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα,  που όπως αποδείχθηκε σπιλώθηκαν άδικα επί χρόνια.    

«Η δικαιοσύνη στην χθεσινή της απόφαση λέει ότι όσοι κατηγορήθηκαν, διαχειρίσθηκαν με σοβαρότητα και ευθύνη ένα υπαρκτό πρόβλημα» τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος.  

«Έπλεξαν μια σκευωρία και τα κατάφεραν να σπιλώσουν συνειδήσεις» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο ίδιος και ο Γιώργος Βουλγαράκης  ήταν οι δύο πρώην υπουργοί που δεν παραπέμφθηκαν, αλλά κατηγορήθηκαν άδικα ακόμη ο Γιάννης  Αγγέλου και ο Βαγγέλης  Μπασιάκος, οι οποίοι  δεν βρίσκονται στην ζωή, όπως επίσης ο Αλέξανδρος  Κοντός και ο Πέτρος Δούκας, χωρίς να  μπορέσουν να αποδείξουν την αθωότητά τους,  καθώς «αφού τους παρέπεμψαν έρχονται και λένε ότι η υπόθεση παραγράφηκε».

«Έκαναν δύο εξεταστικές και μία προανακριτική, κατέθεσαν  250 μάρτυρες και δεν βρέθηκε ούτε ένας να πει ότι ευσταθούσαν  αυτά που έλεγαν  ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ»  τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος

Ο ίδιος υπενθύμισε μάλιστα ότι ο πρώην υπουργός  Αλ. Κοντός ζήτησε για τον ίδιο και τους Β. Μπασιάκο και Π. Δούκα,  με βάση το Σύνταγμα,  να συσταθεί η ειδική επιτροπή διερεύνησης (από ανώτατους δικαστικούς) για υποθέσεις που έχουν παραγραφεί,  με τρεις επιστολές του στον τότε πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο  Πετσάλνικο.

Αλλά όπως πρόσθεσε,  τόσο ο κ. Πετσάλνικος όσο και η κυβερνητική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ,  κώφευσαν και δεν απάντησαν καν στο αίτημά του.  Ο λόγος; «Αν είχε συσταθεί η επιτροπή από ανώτατους δικαστικούς θα έβρισκε ότι ήταν μια φούσκα, όπως το βρήκε το δικαστήριο».  

Για το ΠΑΣΟΚ και την αναφορά του σε «φιλικές εταιρείες Καραμανλικών» με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε το ίδιο κόμμα για τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο,  επισήμανε ότι οι αιτιάσεις  αυτές  έχουν υποτιθέμενη αφορμή το γεγονός ότι Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα είναι ο κ. Παυλόπουλος, επί υπουργίας του οποίου ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν διοικητής στην ΕΥΠ, αλλά στην Χ. Τρικούπη  αποκρύπτουν τα πραγματικά δεδομένα . «Αποκρύπτουν ότι  ο κ. Παπαγγελόπουλος γνωρίζει  προσωπικά τον  Α.Τσίπρα εδώ και αρκετά χρόνια, πριν γίνει πρωθυπουργός, καθώς ήταν γείτονες στον Διόνυσο» τόνισε.     

Σχολιάζοντας επίσης την φημολογία,  από τον ίδιο πολιτικό χώρο, τόνισε ότι  «δεν υπάρχουν υπόγειες διαδρομές» μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Αυτό που έχει σημασία είναι τι κάνει ο Καραμανλής».  

Όσον αφορά στην ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Κ. Καραμανλή το 2008 για την υπόθεση,  όπως υπενθύμισε  το Ποτάμι, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε  ότι όντως ο κ. Καραμανλής μίλησε τότε για σκανδαλώδη υπόθεση καθώς  ήταν ένα θέμα που πήρε μεγάλες διαστάσεις και  απασχόλησε ακόμη και τα  διεθνή ΜΜΕ. Αλλά όπως πρόσθεσε,  «δεν γνωρίζουν ότι ο Καραμανλής ήταν αυτός που ζήτησε την σύσταση  εξεταστικής επιτροπής».  Όπως επίσης υπογράμμισε «σαφώς και υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα», αλλά  με την εξεταστική που έκανε πριν 9  χρόνια  είχε δώσει απάντηση ο Κ. Καραμανλής από τότε σε αυτά που λένε σήμερα  ΠΑΣΟΚ και υπόλοιποι.  

Για τον αν είναι «εφεδρεία» ο  πρώην πρωθυπουργός για τον τόπο, όπως αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα και για το ενδεχόμενο να παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον,  ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι «αυτά είναι υπερβολές,  δημιουργήματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».   Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση για τις μελλοντικές εξελίξεις,    διερωτήθηκε και ο ίδιος  «μπορείτε να μου πείτε πού θα είμαστε σε πέντε χρόνια;   Εγώ δεν το ξέρω». Υπενθύμισε όμως  ότι  ο Κώστας Καραμανλής στήριξε και τον Αντώνη Σαμαρά στο παρελθόν ως πρόεδρο της ΝΔ, ενώ στήριξε και στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής ο ίδιος, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχα δουλειά πριν μπω στην πολιτική – και μάλιστα πολύ καλή δουλειά -  έχω δουλειά και τώρα» υπενθυμίζοντας ότι  διδάσκει σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου.

Άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας παράλληλα:  «Την πολιτική την βλέπω σαν προσφορά. H έννοια αυτή υπήρχε και υπάρχει στην ζωή μου. Το δεύτερο στοιχείο το οποίο δεν θα αφήσω απ’ έξω είναι η δικαίωση.  Ο Β. Μπασιάκος είχε την ευκαιρία να εκλεγεί και επανεκλεγεί μετά τα όσα τον κατηγόρησαν.  Ο Α. Κοντός το ίδιο. Αλλά ο κυριότερος λόγος είναι η προσφορά ».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top