Ρουσόπουλος: Kάποια στελέχη της ΝΔ ας βρουν το θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη

"Δεν χάλασε ποτέ η προσωπική μου σχέση με τον Κώστα Καραμανλή" επεσήμανε ο πρώην υπουργός

Ρουσόπουλος: Kάποια στελέχη της ΝΔ ας βρουν το θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη

Την ελπίδα ότι θα «βρουν το θάρρος» κάποια από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσουν συγγνώμη από τα πρόσωπα της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή «τα οποία σπίλωσαν» σχετικά με την υπόθεση Βατοπαιδίου εξέφρασε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» σχετικά με τη χθεσινή απόφαση της Δικαιοσύνης, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι είναι «μια μεγάλη ανακούφιση για όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι ενεπλάκησαν, και το όνομα τους σπιλώθηκε και μάλιστα επί σειρά ετών».

«Εις ό,τι με αφορά προσωπικά μπορεί να είχα τελειώσει τυπικά, υπό την έννοια ότι τον Νοέμβριο του 2010 ήμουν ένας εκ των δύο υπουργών, που όλα τα κόμματα της Βουλής και πάνω από τριάντα, τριάντα τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της μη παραπομπής μου, λέγοντας ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο από αυτά που είχαν ακουστεί στα ΜΜΕ, και στη συνέχεια είχα τη χαρά να δω το δικαστήριο στο οποίο προσέφυγα να καταδικάζει τους συκοφάντες μου, πρόσωπα και τηλεοπτικό σταθμό. Αλλά σίγουρα, μετά τη χθεσινή απόφαση, μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ήταν σε θέση να αντιληφθεί την ολότητα αυτής της υποθέσεως και να διαπιστώσει ότι δεν ήταν παρά μια κατασκευή, ένα ψέμα», ανέφερε.

Για τον Γιώργο Βουλγαράκη και τον Αντώνη Σαμαρά

Ερωτηθείς για τις αιχμές του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη κατά της ΝΔ ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Ο κ. Βουλγαράκης αναφέρεται σε μια δήλωση, η οποία είχε γίνει από τον τότε αρχηγό του κόμματος τον κ. Σαμαρά και είχε απαξιώσει τον κ. Βουλγαράκη, εμένα και τον κ. Παυλίδη, για άλλους λόγους. Εκεί αναφέρεται σίγουρα».

«Η αλήθεια είναι ότι εις ό,τι με αφορά ο κ. Σαμαράς το 2014 με κάλεσε στα 40 χρόνια που γιόρτασε η ΝΔ και είχα πει από τότε ότι αυτή ήταν μια έμπρακτη συγγνώμη» είπε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα υπήρχαν κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών, οι οποίοι δεν πρωταγωνιστούν σήμερα στην πολιτική ζωή του τόπου, βουλευτές κάποιων περιφερειών, κάποια στελέχη που δεν έχαναν ευκαιρία για να βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και να μιλούν εναντίον τής τότε ηγεσίας της Ν.Δ., εμού προσωπικώς κ.ο.κ. Είναι γνωστά πρόσωπα, καταγεγραμμένα, νομίζω ότι θα τους περιποιεί τιμή να αναφέρω και τα ονόματα τους».

Για ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ο κ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για «ανοησίες»: «Ακόμα και πρωτοετείς της Νομικής Σχολής γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει ηθικός αυτουργός, χωρίς φυσικό αυτουργό, ενώ μπορεί να υπάρξει φυσικός αυτουργός χωρίς ηθικό αυτουργό. Έρχεται να μας πει ο κ. Παπανδρέου ότι αφού δεν υπάρχει έγκλημα, δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός, υπάρχει ηθικός αυτουργός του μη εγκλήματος, για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση του πατέρα του. Είναι τουλάχιστον ανοησίες αυτά τα οποία λέγονται από εκεί».

Για τον Κώστα Καραμανλή

Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι δεν χάλασε ποτέ η προσωπική του σχέση με τον Κώστα Καραμανλή και ότι συναντιούνται συχνά.

Σε όσους καταλογίζουν «αφωνία» στον Κώστα Καραμανλή απάντησε πως «ο κ. Καραμανλής μιλάει ουσιαστικά μέρα με τη μέρα με τα έργα τα οποία έχουν μείνει μέχρι σήμερα και είναι στηρίγματα της ελληνικής οικονομίας» και παρατήρησε: «Δεν είναι ότι θέλουν να τον ακούσουν. Είναι ότι θέλουν να βρουν αφορμή για να του επιτεθούν ξανά, γιατί, ήδη, έχουν φτιάξει στο μυαλό τους ένα σενάριο, το οποίο είναι σενάριο απαξίωσης εκείνης της περιόδου, η οποία λειτούργησε υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

Για τη στάση του Κ.Μητσοτάκη

Σε ερώτηση για την άρνηση του κ. Μητσοτάκη να ψηφίσει μέτρα και αντίμετρα στη Βουλή ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Τα μέτρα τα οποία πρέπει να περάσουν είναι απόφαση της ίδιας της κυβέρνησης. Το μείγμα της πολιτικής για τον κ. Μητσοτάκη θα ήταν διαφορετικό, το έχει αρκετές φορές. Όταν στο μείζον έχει πει "ναι" (σ.σ. η ψήφιση από τη Ν.Δ. του τρίτου μνημονίου) το να τον καλούμε να ψηφίσει και ένα έκαστο των μέτρων χωριστά αυτό είναι μία υπερβολή, την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνά σήμερα δεν δεχόταν ούτε να ακούσει, όταν ήταν στην αντιπολίτευση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top