ΧΑΜΟΣ με το ερωτηματολόγιο! ΝΔ: Αλέξη σταμάτα τον εκτροχιασμό – Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταλαβαίνετε από κοινωνιολογικές έρευνες

Οι "ενδιαφέρουσες" ερωτήσεις... προκάλεσαν πόλεμο ανακοινώσεων

ΧΑΜΟΣ με το ερωτηματολόγιο! ΝΔ: Αλέξη σταμάτα τον εκτροχιασμό – Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταλαβαίνετε από κοινωνιολογικές έρευνες

Το απίστευτο ερωτηματολόγιο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, η οποία καλεί τα μέλη της να το συμπληρώσουν ηλεκτρονικά, σχολίασε η ΝΔ. Η ανακοίνωση μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε την αντίδραση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σας ενημερώσαμε χθες στο star.gr, στο ερωτηματολόγιο υπάρχουν ερωτήσεις τύπου «αν συμμετέχουν σε βίαιες διαδηλώσεις», «σε καταλήψεις πολιτικών- κομματικών γραφείων και τραπεζών» καθώς και «αν αντιμετωπίζουν βίαια ρατσιστικές ομάδες», ενώ υπάρχει και η ερώτηση: «Συμμετέχετε σε οργανωμένες κλοπές από αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αναδιανομή των προϊόντων σε πολίτες;», στην οποία  βαφτίζεται το ποινικό αδίκημα της κλοπής… «αντισυμβατική ακτιβιστική δράση».

Η ΝΔ σχολίασε σχετικά:  «Δυστυχώς στον ΣΥΡΙΖΑ το αδύνατο και το παράνομο γίνεται κανονικό.  Σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, σε κάθε λογικό άνθρωπο, προκαλεί αλγεινή εντύπωση το ερωτηματολόγιο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί παρουσιάζονται ως αποδεκτές εναλλακτικές συμπεριφορές, αλλά και μια σειρά προκλητικές και παράνομες πράξεις.

Έστω και τώρα καλούμε τον κ. Τσίπρα, που διετέλεσε στέλεχος και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, να παρέμβει σταματώντας αυτόν τον εκτροχιασμό».

Προς απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε:

«Το παιχνίδι με τις λέξεις είναι για τα επιτραπέζια και όχι για την πολιτική. Ούτε η Νέα Δημοκρατία δεν καταλαβαίνει απ’ ότι φαίνεται από κοινωνιολογικές έρευνες οι οποίες είναι δομημένες με επιστημονικό τρόπο. Αυτή είναι η δημοκρατία τους που θέλει να στοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει έρευνες όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο ερωτηματολόγιο δεν αποτυπώνονται οι θέσεις της οργάνωσης μας, ενώ δεν απευθύνεται καν στα μέλη μας.

Αντί να λαμβάνει χώρα μια αντιπαράθεση πάνω σε πολιτικές θέσεις, το μόνο το οποίο προσπαθεί να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση είναι να επενδύσει στο ψέμα, την παραπληροφόρηση και τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι διαφορετικό από τα παιδιά των τσεκουριών του Βορίδη και των πληρωμένων μπράβων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δεν ξεχνάμε ποιο είναι το κόμμα του Καλαμπόκα και των ρέιντζερς. Μαθήματα πολιτισμού και δημοκρατίας καλύτερα να κάνουν στη νεολαία τους, τα μέλη της οποίας στα συνέδριά τους ανοίγουν κεφάλια μεταξύ τους και φέρνουν πούλμαν με πληρωμένους ψηφοφόρους.

Εμείς έχουμε επιλέξει άλλη οδό, το διάλογο, την πολιτική συζήτηση, τις δημοκρατικές διαδικασίες. Τις θέσεις μας μπορεί να τις βρει ο καθένας και είναι συγκεκριμένες.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει το πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό της στίγμα στους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες και είναι αδιαμφισβήτητο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top