Κατεβασμένα κεφάλια μετά από τις επαφές 6 ωρών με τρόικα: «Καμία πρόοδος»!

Τρία θέματα ανοικτά: Ενεργειακά, ασφαλιστικά και εργασιακά οι «καυτές πατάτες»

Κατεβασμένα κεφάλια μετά από τις επαφές 6 ωρών με τρόικα: «Καμία πρόοδος»!

«Τρία θέματα έχουν μείνει ανοικτά που είναι για πολιτική συζήτηση» δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας μετά από την ολοκλήρωση της -διάρκειας έξι και πλέον ωρών- τηλεδιάσκεψης με τους εκπροσώπους των θεσμών στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «είχαμε πλήρη συνείδηση ότι δεν θα κλείναμε σε αυτό το επίπεδο το ασφαλιστικό και τα εργασιακά».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό παράγοντα, έχουν κλείσει το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Στο θέμα των ενεργειακών- όπου και εκεί διαπιστώθηκε απόκλιση καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών επιμένουν σε πώληση μονάδων της ΔΕΗ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς- κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι αυτό το ζήτημα έχει μια ιδιαιτερότητα μετά και από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, «που πρέπει να τη μελετήσουμε και να τη διαχειριστούμε».

Ερωτηθείς για το πακέτο με τα μέτρα-αντίμετρα, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος άφησε να εννοηθεί ότι αναμένεται να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ- χωρίς όμως να έχει συμφωνηθεί το ποσοστό -λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει μείνει ένα μικρό ζήτημα για το πόσο θα είναι ο ΕΝΦΙΑ στο πακέτο».

Για τις διαπραγματεύσεις ρωτήθηκε και υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας, λέγοντας ξεκάθαρα «καμία πρόοδος, όπως τα ξέρετε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top