Αβραμόπουλος: Να διαφυλάξουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

Από τη Λέσβο την οποία επισκέφτηκε μαζί με τον Αμπέλα και τον Μουζάλα

Αβραμόπουλος: Να διαφυλάξουμε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

Μήνυμα υπέρ της διατήρησης σε ισχύ της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό έδωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Λέσβο, την οποία επισκέφθηκε μαζί με τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπουργό Εσωτερικών της Μάλτας, Καρμέλο Αμπέλα και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας υπογράμμισε πως η συμφωνία αυτή δε πρέπει να επηρεαστεί από το κλίμα των ημερών και πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται σε όλες της τις πτυχές.

«Απόδειξη της επιτυχούς εφαρμογής της Δήλωσης είναι η σύγκριση με τη κατάσταση που κυριαρχούσε πέρυσι, όταν περίπου 10.000 μετανάστες την ημέρα διέσχιζαν το Αιγαίο, αντί για μέσο όρο 40-50 σήμερα. Οι απώλειες ζωών έχουν μειωθεί κατακόρυφα» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Τόνισε πως αξίζουν συγχαρητήρια στους κατοίκους των νησιών, στις ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές που συντονίζουν τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αλλά και στους εμπειρογνώμονες και τα στελέχη από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και τα κράτη-μέλη και πρόσθεσε πως δεν μπορεί ένα νησί ή ένα κράτος να αντιμετωπίζει μόνο του την τεράστια αυτή πίεση.

«Η προσφυγική κρίση κατέδειξε την ανάγκη συλλογικής ευρωπαϊκής απάντησης» υπογράμμισε ο επίτροπος Μετανάστευσης.

«Ο υπουργός Αμπέλα και εγώ καλούμε όλα τα κράτη-μέλη να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος απηύθυνε εκ νέου μήνυμα προς όλα τα κράτη-μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη και να συμβάλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, «που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη δοκιμάζει τη συνοχή, τις αντοχές αλλά και το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top