ΣΑΛΟΣ με την απόφαση Παπαδημητρίου: Ένας υπέρμαχος της δραχμής επικεφαλής της επιτροπής για την ανάπτυξη!

Ο Κρέγκελ έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι «το κοινό νόμισμα εγκλωβίζει τη χώρα»

Πολλή συζήτηση και προβληματισμό έχει προκαλέσει η επιλογή του Γιαν Κρέγκελ ως προέδρου της επιτροπής αναπτυξιακής πολιτικής της Ελλάδας.

Ο Γιαν Κρέγκελ είναι διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Λεβί των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια και είναι φανατικός κατά των γερμανικών θέσεων για την οικονομία και κατά του ευρώ. Αποτελεί επιλογή του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος επίσης στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

Ο Κρέγκελ έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι «το κοινό νόμισμα εγκλωβίζει τη χώρα», ενώ έχει υποστηρίξει ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη όσο ακολουθεί το ευρώ».

Στο Ινστιτούτο Λεβί έχει διατελέσει πρόεδρος και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ μέλος είναι και η σύντροφος του Ράνια Αντωνοπούλου, νυν αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Η πρόσληψη του «δραχμιστή» Γιαν Κρέγκελ έγινε γνωστή μετά από ερώτηση προς τον κ. Παπαδημητρίου, την οποία κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Θανάσης Μπούρας, για τον συνεργάτη του, ενώ ερώτηση είχε καταθέσει στη Βουλή για τον Γιαν Κρέγκελ και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά να μάθει με την ερώτησή της με ποια λογική και ποια κριτήρια επελέγη για τη θέση του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού Συμβουλίου ο Γιαν Κρέγκελ, ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του ευρώ παγκοσμίως, όπως επισημαίνουν στην ερώτησή τους.

Παράλληλα εκφράζουν απορία για το πως ο Κρέγκελ από τη θέση του προέδρου της επιτροπής θα κληθεί να διατυπώσει προτάσεις για την αναπτυξιακή πολιτική μιας χώρας που ανήκει στην ευρωζώνη, την ίδια στιγμή που ο ίδιος έχει ταχθεί ανοιχτά κατά του ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top