Ερώτηση «για τους προκλητικούς μισθούς στα Golden Boys του ΣΥΡΙΖΑ» από τον Γραμματέα της ΝΔ

«Την ίδια ώρα που καλπάζει η ανεργία και μειώνονται μισθοί και συντάξεις» σχολιάζει ο Αυγενάκης

Ερώτηση «για τους προκλητικούς μισθούς στα Golden Boys του ΣΥΡΙΖΑ» από τον Γραμματέα της ΝΔ

Ερώτηση με θέμα: "Προκλητικοί μισθοί και αυξήσεις σε ημετέρους – Golden Boys του ΣΥΡΙΖΑ!  Την ίδια ώρα καλπάζει η ανεργία και μειώνονται μισθοί και συντάξεις",  κατέθεσε σήμερα στη Βουλή  ο Γραμματέας της ΠΕ της  ΝΔ  και  Βουλευτής Ηρακλείου  Λευτέρης  Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται στα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας για διορισμούς ή και αυξήσεις  μισθών στα υπουργεία  Μεταναστευτικής Πολιτικής,   Τουρισμού, Ψηφιακής Πολιτικής και  χαρακτηρίζει «προκλητικές»  τις αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές των κορυφαίων στελεχών, του Γενικού Διευθυντή και του αν. Γενικού Διευθυντή, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.), όπως και «ιδιαίτερα προκλητική»  την  δήλωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Γ. Σταθάκη κατόπιν ερώτησης για την προαγωγή και το εφάπαξ του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΣΦΑ.  

«Η κυβέρνηση με τις καταστροφικές πολιτικές της οδηγεί εκατοντάδες επιχειρήσεις σε κλείσιμο και άλλες τόσες σε μεταφορά των δραστηριοτήτων τους εκτός χώρας, εναντιώνεται στην ανάπτυξη και χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας αναγκάζοντας χιλιάδες πολίτες μας στην ανεργία και χιλιάδες νέους, ιδίως επιστήμονες, στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Παράλληλα, η Κυβέρνηση ψηφίζει μέτρα μείωσης των μισθών και των συντάξεων οδηγώντας χιλιάδες πολιτών στην ανέχεια και την εξαθλίωση» επισημαίνει ο κ. Αυγενάκης.   

Καταλήγει ο Γραμματέας της ΝΔ στην ερώτησή του:  

«Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση σκανδαλίζει με την προσπάθεια κατάληψης του κράτους, το διορισμό συγγενών και φίλων της εξουσίας σε κρατικές θέσεις, καθώς και την ευνοϊκή μισθολογική τους μεταχείριση. Η ευνοϊκή αυτή μεταχείριση των ημετέρων, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, τους χιλιάδες χαμηλόμισθους και ιδίως τους χιλιάδες νέους επιστήμονες της χώρας που είναι είτε χαμηλόμισθοι είτε άνεργοι. Δυστυχώς, οι πράξεις αυτές ερμηνεύουν την εχθρότητα της κυβέρνησης στην αριστεία, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση και αναδεικνύουν μια πρακτική που προσωποποιεί την κοινωνική, πολιτισμική, πνευματική και ηθική κατρακύλα της κυβέρνησης.

 Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Πως αιτιολογεί η κυβέρνηση την απόφασή της να αυξάνει τις θέσεις και τους μισθούς των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων, όταν, παράλληλα, μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις και οδηγεί χιλιάδες πολίτες στην ανεργία;».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top