Γεννηματά: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι τρίτη δύναμη - Κάθε μέρα μεγαλώνουμε

«Όχι» σε νέα μέτρα από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Γεννηματά: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι τρίτη δύναμη - Κάθε μέρα μεγαλώνουμε

«Το μήνυμα που στέλνουμε κάθε μέρα είναι διεύρυνση, συσπείρωση, ανανέωση. Και μιλώ για ανανέωση γιατί κάθε μέρα έρχονται νέοι άνθρωποι που ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Προσπαθούμε για το νέο, το μεγαλύτερο, για να δυναμώσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη» είπε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο Οικονομικό  Φόρουμ των Δελφών.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασε την πεποίθησή της ότι σύντομα η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι το τρίτο σε δύναμη κόμμα στο λαό, μετά την τρίτη θέση που ήδη έχει καταλάβει στη Βουλή

Η κα Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καθιστώντας σαφές ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα:«Επισημάναμε ότι αυτή η συμφωνία δεν βγαίνει και αν φέρει εφαρμοστικούς νόμους για να υλοποιήσει αυτή τη βαριά συμφωνία, δεν θα τους στηρίζαμε στη Βουλή. Αυτό ήταν από εμάς ξεκάθαρο από το καλοκαίρι του 2015. Πώς εμείς λοιπόν εμείς σήμερα θα ψηφίσουμε μέτρα για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη έχει αυτή η κυβέρνηση; Δεν θα ψηφίσουμε εμείς νέα μέτρα. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο».

Συμπλήρωσε πως ούτε ο κ. Τσίπρας μπορεί μόνος του ούτε ο κ. Μητσοτάκης, και «μόνο μαζί μπορούμε με ένα συμφωνημένο συνολικό σχέδιο για τη χώρα, όπως έκαναν όλες οι χώρες που αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα».

Όπως τόνισε, η χώρα χρειάζεται «μια σύγχρονη αναπτυξιακή-παραγωγική συμφωνία που θα εδράζεται σε μια δημιουργική σχέση συνεργασίας και όχι αντιπαλότητας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μια νέα σχέση κοινωνίας - κράτους - αγοράς».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top