Βουλευτές της ΝΔ στη Βουλή: Υπάρχει όντως κίνδυνος θερμού επεισοδίου στην Κύπρο;

«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για πιθανό θερμό επεισόδιο την περίοδο που φαίνεται να προγραμματίζονται ενέργειες αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών στην Α.Ο.Ζ. της Κύπρου»

Βουλευτές της ΝΔ στη Βουλή: Υπάρχει όντως κίνδυνος θερμού επεισοδίου στην Κύπρο;

Επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά σχετικά με τις πληροφορίες από «ανώτατες πηγές του Υπουργείου Άμυνας» για την πιθανότητα αυξημένης έντασης και ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου από την Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου κατέθεσαν σήμερα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής  Άμυνας  και  Εξωτερικών  Υποθέσεων της Βουλής, 

Με αφορμή την κατάθεση της επίκαιρης επερώτησης, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
               
«Οι διαρροές “ανώτατων πηγών”, που δεν έχουν διαψευσθεί ακόμα από Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό για την υπευθυνότητα χειρισμού τόσο κρίσιμων εθνικών θεμάτων.

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για πιθανό θερμό επεισόδιο την περίοδο που φαίνεται να προγραμματίζονται ενέργειες αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών στην Α.Ο.Ζ. της Κύπρου, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση της Λευκωσίας.

Πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου των Εξωτερικών που είναι υπεύθυνο για τη συνολική άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Γι αυτό και με συναδέλφους της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής καταθέσαμε σχετική επίκαιρη επερώτηση».

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές της Κύπρου προέβησαν σε διάψευση των εν λόγω δηλώσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top