Το ΘΡΙΛΕΡ για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης- Το καλό και το κακό σενάριο

Η Κυβέρνηση επιμένει για κάθε ένα ευρώ μέτρα ένα ευρώ ελάφρυνση, ανεξαρτήτως πλεονάσματος

Για ένα διαπραγματευτικό θρίλερ ετοιμάζεται η κυβέρνηση. Μετά τους αρχικούς πανηγυρισμούς για τα αποτελέσματα του Eurogroup επιχειρεί να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, την ώρα που σχεδόν όλο το πακέτο της δεύτερης αξιολόγησης είναι στον αέρα.

Παρά την αισιοδοξία που εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων τα σενάρια τοποθετούν την ολοκλήρωση της ακόμη και μετά το καλοκαίρι.

Τα ΤΡΙΑ σενάρια: Πως θα κλείσει η διαπραγμάτευση

«Δεν υπάρχει προκαθορισμένη ημερομηνία για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να γίνουν όλα πριν από τις γαλλικές εκλογές. Και είμαι βέβαιος ότι μπορεί να γίνει» είπε στην La Repubblica.

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε: «Έχουμε δώσει όλα όσα έλεγε η κυβέρνηση ότι είναι αναπαλλοτρίωτα. Δηλαδή μείωση συντάξεων και μείωση αφορολόγητου, έναντι κάποιων μελλοντικών μέτρων, αν πετύχουμε το απίστευτο 3,5% σταθερή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια»

"ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ"

Η Κυβέρνηση επιμένει για κάθε ένα ευρώ μέτρα ένα ευρώ ελάφρυνση, ανεξαρτήτως πλεονάσματος. Οι θεσμοί λένε ναι στις ελαφρύνσεις που θα προέλθουν όμως από υπέρβαση του πλεονάσματος.

 Δηλαδή για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, επιστροφή στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση και στο 6% στην ενέργεια απαιτούνται ΣΧΕΔΟΝ 2 ΔΙΣ!

Άρα θα πρέπει η κυβέρνηση να πέτυχει πλεόνασμα 8,5 δις ευρώ το 2019 ώστε να καλύψει το κόστος των ελαφρύνσεων. Και ένα μικρό παιδάκι καταλαβαίνει πως είναι ανέφικτο… 

ΔΕΙΤΕ επίσης: Δημοσκόπηση ΚΟΛΑΦΟΣ: Το 52% των Γερμανών θέλει Grexit!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top