Πολάκης: Άμα έχει κότσια ο Άδωνις, να τα πούμε φάτσα-κάρτα! Τι απάντησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Επίθεση και σε ΠΟΕΔΗΝ από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

Νέα «βεντέτα» με τον Άδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησε ο Παύλος Πολάκης από το ραδιοσταθμό North 98, ο οποίος δεν «ξέχασε» και την κόντρα του με την ΠΟΕΔΗΝ, εναντίον της οποίας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάλεσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να τα πούνε «φάτσα κάρτα» από το βήμα της Βουλής, «άμα έχει τα κότσια», όπως τόνισε!

Παράλληλα υποστήριξε πως επειδή είναι υπουργός θα έπρεπε να πάει με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με την έννοια της άρσης της βουλευτικής ασυλίας.

Τι είπε χαρακτηριστικά: «Εκεί που μας χρωστούσαν μας δεν θα μας πάρουν και το βόδι. Δηλαδή εγώ καταγγέλλω με επίσημα στοιχεία ότι ο κ. Γεωργιάδης διόρισε συγκεκριμένα 23 άτομα στο ΚΕΕΛΠΝΟ με ονόματα και διευθύνσεις τα οποία όλα έφυγαν λίγες ημέρες πριν φύγει αυτός από το υπουργείο, υπάρχουν έχουν κατατεθεί αυτά τα στοιχεία στον εισαγγελέα, έχουν υπάρξει και άλλα στοιχεία, τα οποία έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες υπουργικές αποφάσεις που έφτιαξε ο κ. Γεωργιάδης για την τιμολόγηση των φαρμάκων αυτά τα πράγματα έχουν πάει στους εισαγγελείς δηλαδή προσέξτε που έχουμε φτάσει, και είναι προφανές ότι θα αρνηθώ την ασυλία διότι θα πρέπει η Δικαιοσύνη να πάρει θέση σε αυτά που τα έχει πολύ καιρό στα χέρια της και μετά να αρθεί η δικιά μου ασυλία. Δηλαδή είναι σαν να βλέπω τον δολοφόνο, να τον καταγγέλλω και να μου κάνει μήνυση ο δολοφόνος. Και να εγκαλούμαι εγώ γιατί δεν αίρεται η ασυλία μου, που κανονικά επειδή είμαι υπουργός θα έπρεπε να πάει με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με την έννοια της άρσης της βουλευτικής ασυλίας αν έχει τα κότσια ο κ. Γεωργιάδης γιατί δυστυχώς στην επιτροπή δεοντολογίας δεν μαγνητοσκοπείται ούτε μεταδίδεται. Λοιπόν εγώ θέλω αν μπορεί να μαζέψει 30 υπογραφές βουλευτών για να αρθεί η υπουργική μου ασυλία, να πάω με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να τα πούμε φάτσα κάρτα από το βήμα της βουλής αυτά που είπα εκεί μέσα, στην επιτροπή δεοντολογίας: το γιατί δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία μου. Δηλαδή πιάνω τον δολοφόνο να κλέβει, πιάνω τον άλλον να έχει κάνει λαμογιά και το στέλνω στον εισαγγελέα και θα εγκληθώ εγώ γιατί το έκανα. Σε αυτό το σημείο του απόλυτου παραλογισμού έχουμε φτάσει».

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση του κ. Πολάκη προς αυτόν.

«Του καταθέτω επίκαιρη ερώτηση» έγραψε στο twitter λίγο μετά τις δηλώσεις του κ. Πολάκη.

Η σκληρή επίθεση του Πολάκη στην ΠΟΕΔΗΝ

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε για άλλη μια φορά με σκληρές εκφράσεις στην ΠΟΕΔΗΝ.

«Η ΠΟΕΔΗΝ είναι οι εκπρόσωποι ενός παλιού και σάπιου  μιας παλιάς και σάπιας γραφειοκρατίας που ήταν οργανικό στοιχείο του προηγούμενου πελατειακού και  πολιτικού συστήματος που κυβερνούσε τη χώρας αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός υγείας. Βλέπετε τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Κάνει πανελλαδική κινητοποίηση και μαζεύει 15 άτομα, 10 μπαλόνια και 20 μουλάρια. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν καταλάβει πλήρως την προσπάθεια που κάνουμε με τον Ανδρέα Ξανθό εδώ και ενάμιση χρόνο  και δεν συμμετέχουν  στις κινητοποιήσεις  που κάνει  μια γραφειοκρατία που έχει χάσει τα προνόμιά της» είπε ο κ. Πολάκης.

«Ο τρόπος με τον οποίο πολιτευόταν η ΠΟΕΔΗΝ τα προηγούμενα χρόνια,  ήταν ουσιαστικά μια συνδιοίκηση  του συστήματος  και ένα  καθεστώς εξυπηρετήσεων, ρουσφετακίων, μετακινήσεων , μετατάξεων σε επιτροπές νοσοκομείων … Αυτό το πράγμα έχει κοπεί» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση σταμάτησε τη ροή «μαύρου διαφημιστικού χρήματος προς μία πλειάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης η οποία διακινούνταν μέσα κυρίως του ΚΕΕΛΠΝΟ».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top