"Κλείνουν το μάτι" οι εταίροι για λιγότερα μέτρα, αλλά λένε: Κλείστε τώρα την συμφωνία!

Καρότο και μαστίγιο πάλι προς την ελληνική κυβέρνηση - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θ. Αθανασίου

«Κλείνουν το μάτι» οι Ευρωπαίοι στην ελληνική κυβέρνηση γα λιγότερα μέτρα υπό προϋποθέσεις, αλλά της ζητούν να κλείσει τώρα την δεύτερη αξιολόγηση.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, ο  ανταποκριτής του σταθμού στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, οι εταίροι διαμηνύουν ότι  η συμφωνία πρέπει να κλείσει τώρα, αλλά συνεχίζουν  να «παζαρεύουν»   το αφορολόγητο και τις συντάξεις.

Παράλληλα, διαμηνύουν στην κυβέρνηση ότι μπορεί να προχωρήσει ακόμη και σε κοινωνικές παροχές, αν υπάρχουν δημοσιονομικά πλεονάσματα που ξεπερνούν τους στόχους.

Όμως, επιμένουν στην αντίθεσή τους στις αλλαγές που επιδιώκει η κυβέρνηση  στις εργασιακές σχέσεις και την επιστροφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας σε όσα ίσχυαν το 2010.

Την ίδια ώρα,  ο Κλάους Ρέγκλινγκ επισημαίνει, αιτιολογώντας το γεγονός ότι πρόγραμμα δεν πέτυχε όπως σε άλλες χώρες, ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα  με χρόνια προβλήματα, ειδικά στον δημόσιο τομέα.    

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top