Ρέγκλινγκ για Ελλάδα: Πουθενά δεν συναντήσαμε τόσο μεγάλα προβλήματα και τέτοιο Δημόσιο!

Αποτελεί «ειδική περίπτωση» η χώρα μας κατά τον επικεφαλής του ESM - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Την άποψη ότι η Ελλάδα αποτελεί «ειδική περίπτωση», καθώς «πουθενά αλλού τα προβλήματά δεν ήταν τόσο εκτεταμένα και η διοίκηση ήταν αδύναμη», επανέλαβε μιλώντας σε εκδήλωση στο Μόναχο, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ.

Ο κοινοτικός αξιωματούχος συμπλήρωσε όμως ότι «τώρα η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει σελίδα και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, εφόσον εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει με αποφασιστικότητα».

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ επεσήμανε ότι η κρίση είναι πίσω μας, η Ευρώπη είναι ισχυρότερη από πριν και «είναι εξαιρετικά σημαντικό να το λέμε αυτό δημόσια γιατί πολλοί άνθρωποι ακόμα αμφιβάλλουν για το πως χειριστήκαμε την κρίση».

«Ο ευρωσκεπτικισμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους στα μάτια των χρηματοπιστωτικών αγορών, λόγω των φετινών εκλογών στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Λαϊκιστικά κινήματα έχουν ξεπηδήσει σε όλο τον κόσμο,  κυρίως στις δυτικές χώρες. Και νομίζω ότι, ναι, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα για να αποφευχθεί αυτό» είπε ο Κλάους Ρέγκλιγκ.

«Το ευρώ είναι τώρα σε μια πολύ πιο σταθερή βάση από ό, τι πριν από την κρίση, και η οικονομία της ζώνης του ευρώ πιο ανθεκτική. Το γεγονός ότι αρκετοί άνθρωποι  δεν το γνωρίζουν  ενέχει τον κίνδυνο. Σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι τα χρήματα έχουν σπαταληθεί, χωρίς πολλή βελτίωση» είπε ο Ρέγκλιγκ

Ο επικεφαλής του ESM σημείωσε ότι «η μετανάστευση και η ασφάλεια είναι οι κορυφαίες ανησυχίες στις δημοσκοπήσεις αυτή τη στιγμή» και πως «από τη φύση τους, αυτά είναι διασυνοριακά ζητήματα, και λαϊκιστές δεν πρέπει να προσποιούνται ότι έχουν την απάντηση με τη μορφή προστατευτισμού».

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top