Σε διαφορετική γραμμή από τον Σόιμπλε η Μέρκελ!

Τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας ευρωζώνης

Σε διαφορετική γραμμή από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ που τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας ευρωζώνης. Την ίδια ώρα από το Λονδίνο, ο Γιώργος Χουλιαράκης άρχισε να καλλιεργεί κλίμα συμφωνίας με τους δανειστές επισημαίνοντας πως μια περαιτέρω καθυστέρηση μπορεί να φέρει ένα τέταρτο μνημόνιο.

«Για μένα δεν τίθεται θέμα δυο ταχυτήτων μέσα στην ευρωζώνη. Η ευρωζώνη πρέπει να μείνει ενωμένη. Και αυτά που έχουν συμφωνηθεί πρέπει να υλοποιηθούν από όλα τα μέλη της ευρωζώνης» υποστήριξε η Καγκελάριος.

Οι δηλώσεις Μέρκελ αναπτέρωσαν το ηθικό στην Αθήνα με τον Αλέξη Τσίπρα να κατηγορεί τους δανειστές για παράλογες απαιτήσεις.

«Αν έχουμε καταφέρει να μην είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, αυτό το οφείλουμε στο ότι κλείσαμε με πλεόνασμα, δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης αλλά ο δότης. Αυτά που μας ζητάνε είναι θέατρο του παράλογου το λένε όλοι» τόνισε ο Πρωθυπουργός από τη Βουλή

Ο Γιώργος Χουλιαράκης, όμως, έριξε βόμβα μιλώντας σε συνέδριο του London School of Economics.  Είπε ότι "Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό. Θα είναι πολύ κακό να κλείσει το Μάιο-Ιούνιο, καθώς η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης αυξάνει την αβεβαιότητα, απομακρύνει επενδύσεις και θα προκαλέσει συζήτηση για ένα 4ο πρόγραμμα διάσωσης, δηλαδή τέταρτο μνημόνιο". Και τόνισε, καλύτερα τώρα μια χειρότερη λύση παρά καθυστέρηση για μια καλύτερη λύση το καλοκαίρι.

Ο Βασίλης Κικίλιας της Νέας Δημοκρατίας το σχολίασε με ένα κουίζ, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top