Στα ύψη η κόντρα για ΟΔΔΗΧ-Ρότσιλντ! Νέα επίθεση από Άδωνι – Τι απάντησε ο Τζανακόπουλος

Χθες ο Δημήτρης Βέττας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει (ακόμη) σύμβαση

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι και ειδικότερα για το ραντεβού με την Ρότσιλντ που το Μαξίμου είπε πως αποτελεί «επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές».

Μετά την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή από τον Άδωνι Γεωργιάδη, με την οποία ζητούσε από τον Ευκλείδη Τσακακλώτο να κατατεθούν τα έγγραφα για το αν υπάρχει σύμβαση ανάμεσα στον ΟΔΔΗΧ και την επενδυτική τράπεζα Ρότσιλντ, ο Δημήτρης Βέττας –μιλώντας στο Ε- παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σύμβαση.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επανήλθε και έκανε λόγο για «μεγάλο πολιτικό ζήτημα».

«Αν δεν υπάρχει σύμβαση, σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός έκανε μία κρυφή συνάντηση με μία τράπεζα για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει. Και αν η τράπεζα αυτή διεκδικεί να πάρει σύμβαση από το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή να γίνει σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ, αυτό σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας έχει δει μια εταιρεία που διεκδικεί ένα έργο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, πριν πάρει αυτό το έργο» είπε μιλώντας στον Σκάι 100,3 και πρόσθεσε: «Εάν αυτό έχει συμβεί, είναι ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα. Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο να δούμε αν υπάρχει σύμβαση. Πρέπει να δοθεί μια πειστική απάντηση από την κυβέρνηση γιατί ο κ. Τσίπρας θέλησε να κρατήσει το ταξίδι κρυφό».

Στο θέμα αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε πως ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε με επιστολή του από τον ΟΔΔΗΧ να εξεύρει χρηματοοικονομικό σύμβουλο και δυο ημέρες αργότερα, ο ΟΔΔΗΧ υπέδειξε τον όμιλο Rothschild.

«Αυτό που απομένει είναι η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top