Tζανακόπουλος: Κλείσιμο της αξιολόγησης και συμφωνία χωρίς υποχωρήσεις στο ΔΝΤ

Για μπλοκάκια: Η σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα ήταν συμφωνία της ΝΔ!

«Επιδίωξη μας η το συντομότερο δυνατόν ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να ενταχθούμε τον Μάρτιο στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Θα έχουμε θετική εξέλιξη» επανέλαβε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «μια συμφωνία κοινωνικά βιώσιμη χωρίς υποχωρήσεις στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ» είπε και πρόσθεσε: «Οι θέσεις της κυβέρνησης είναι εκπεφρασμένες, στόχος μας να μην υπάρξουν υποχωρήσεις σε παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ που επιμένει να ζητά νομοθέτηση μέτρων 4,5 δισ. ευρώ για μετά τη λήξη του προγράμματος. Όπως φαίνεται από χθες υπάρχουν διαφωνίες και στο εσωτερικό του ΔΝΤ».

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως η κυβέρνηση αναμένει να βρεθεί «ένα νέο σημείο ισορροπίας στη διάρκεια των συζητήσεων», ενώ τόνισε πως η Ελλάδα υλοποιεί τα συμφωνηθέντα και μάλιστα το 2016 σημείωσε «υπεραπόδοση 1% στα εσόδα».

Τι είπε για τα μπλοκάκια

 

Όσον αφορά το «καυτό» θέμα των ημερών, τις εισφορές στα μπλοκάκια, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η σύνδεση τους με το εισόδημα ήταν συμφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ.

Όπως είπε, «υπάρχουν αρκετές τεχνικές δυσκολίες και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία αλλά και αχρείαστη επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδημάτων».

«Η ΝΔ επιθυμεί ακόμη και την καταστροφή της χώρας αρκεί να έρθει στην εξουσία»

 

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι «επιθυμεί ακόμη και την καταστροφή της χώρας αρκεί αυτό να οδηγήσει στην παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος στην εξουσία».

«Σε αντίθεση με αυτά», πρόσθεσε, «η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται με μοναδικό γνώμονα την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις και την πτώση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος είναι πως «είναι λογικό για μια κυβέρνηση όπως η δική μας να έχει κοινωνική και πολιτική φθορά» και τόνισε πως «δεν αποτυπώνουν πάντα με σαφή τρόπο τις κοινωνικές διαθέσεις». Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως εκλογές θα γίνουν το 2019 και εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα ανακάμψει».

Σχολιάζοντας τον καυγά ανάμεσα στην ΕΡΤ και τη ΝΔ με αφορμή την προβολή ρεπορτάζ για το πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη, ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της δημόσιας τηλεόρασης, κάνοντας λόγο για «απόπειρα λογοκρισίας και ελέγχου ενημέρωσης από τη ΝΔ». Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Μητσοπτάκη να υποβάλλει το πόθεν έσχες της συζύγου του, ενώ επιτέθηκε και στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο χαρακτήρισε «ακροδεξιό».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για ταξίδι του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, είπε: «Η θέληση του πρωθυπουργού ήταν να μην ανακοινωθεί το ταξίδι όπως και άλλα δεν είμαστε υποχρεωμένοι ως κυβέρνηση να τα ανακοινώνουμε. Όταν τέθηκε το ζήτημα δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις και αποδείχθηκε η συκοφαντία και το ψεύδος του κ. Γεωργιάδη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top