Δημοσκόπηση RASS: ΜΠΡΟΣΤΑ η ΝΔ με 11,8 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Πρώτη ανάρτηση 16:04

Σε 11,8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της Rass για το iefimerida.gr.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία η ΝΔ συγκεντρώνει το 28,6% στις προτιμήσεις των πολιτών και ο ΣΥΡΙΖΑ το 16,8%.

Σημειώνεται ότι η έρευνα διεξήχθη σε 1.504 εκλογείς στο διάστημα 31/1 έως 3/2 και κατέγραψε περαιτέρω διεύρυνση της διαφοράς στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ.

Πρόωρες εκλογές, όχι δημοψήφισμα

Σε σχετικό ερώτημα διαμορφώνεται σαφέστατη πλειοψηφία (50,8%) που υποστηρίζει ότι η ΝΔ πρέπει να συνδράμει την κυβέρνηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

Υπέρ της προκήρυξης πρόωρων εκλογών τάσσεται το 47,6% του εκλογικού σώματος, αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προτείνει το 25,7%, ενώ να υποκύψει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των δανειστών και να νομοθετήσει νέα μέτρα επιθυμεί το 12,3% των πολιτών.

Υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη

Το αίτημα στήριξης της κυβέρνησης από τη ΝΔ στην παρούσα φάση υποστηρίζουν ενθέρμως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οι γυναίκες, οι ηλικίες 18-34 και 45-54 χρόνων, καθώς και οι μισθωτοί δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

«Μένουμε Ευρώπη», αφού το 71,4% των πολιτών στηρίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και μόνο το 22,4% θα ήθελε επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Δεν θα εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση

Η αίσθηση που έχουν οι πολίτες για την κυβέρνηση είναι πως όπως και άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις, δεν θα κατορθώσει να εξαντλήσει την τετραετία (73,6%).

Αρνητικοί για τον Τραμπ

Στο γενικό πολιτικό κλίμα, χαμηλές προσδοκίες φαίνεται να διατηρούν οι Έλληνες για τον "φιλελληνισμό" του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς πιστεύουν ότι η πολιτική που θα ασκήσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα επηρεάσει αρνητικά τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα (50,3%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αποτιμώντας τη διετή θητεία του κ.Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, 4 στους 10 Έλληνες (40,1%) αναγνωρίζουν την προσπάθεια που καταβάλλει ο πρωθυπουργός, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματά της. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ποσοστό, το 57,4% πιστεύει ότι εξαπατήθηκε από τον κ.Τσίπρα, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του. 

Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος από τον κ. Τσίπρα για την πρωθυπουργία (40,3% - 20,5%).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top