Παππάς: Εκλογές γίνονται αν χαθεί η πλειοψηφία ή αν τις επιβάλλει ο λαός!

Εκτιμά ότι θα βρεθεί λύση και θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Παππάς: Εκλογές γίνονται αν χαθεί η πλειοψηφία ή αν τις επιβάλλει ο λαός!

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί λύση με τους θεσμούς» τονίζει ο Νίκος Παππάς.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει να αναπτύσσει την πολιτική και την οικονομική της διπλωματία σε όλα τα επίπεδα και πέρα από τη μηχανική της τρόικας» επισημαίνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση είπε ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια: «Πρέπει πλέον να γίνει μια συζήτηση μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων στη βάση ποιων εκτιμήσεων θα προχωρήσουμε και εκεί ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του». «Το ΔΝΤ είναι στο πρόγραμμα όχι γιατί το ζήτησε η Ελλάδα» υπογράμμισε, σπεύδοντας πάντως, όπως είπε, να προλάβει την αντιπολίτευση ότι η Ελλάδα δεν εγείρει θέμα αποχώρησης του Ταμείου, αλλά το θέμα εγείρεται από το ίδιο το ΔΝΤ. 

Αναφερθείς στα στοιχεία για την ελληνική οικονομία ο κ. Παππάς σημείωσε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει η προπαγάνδα, υπάρχουν οι πολιτικές ανάγκες των ανωτέρων στελεχών κάποιων θεσμών, υπάρχουν βεβαίως και πολιτικές ανάγκες του συντηρητικού κόμματος στη Γερμανία. Υπάρχει όμως και η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει».

Αναφερθείς στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, είπε μεταξύ άλλων: «Εάν θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες, είναι θέμα της δικαιοσύνης. Μελετώντας το πόρισμα η δικαιοσύνη, εάν πέσει σε πολιτικά πρόσωπα, θα πρέπει να επιστρέψει το φάκελο στη Βουλή και η Βουλή να αποφασίσει για τα περαιτέρω».

«Από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατάλαβε ο κόσμος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστεί σε κανέναν. Αν μη τι άλλο αποκαλύφθηκε η διαδικασία που ακολουθούσαν τα κόμματα για την αδειοδότησή τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα προσωπικά δάνεια που είχε πάρει στο όνομα του "Κήρυκα Χανίων" ο κ. Μητσοτάκης» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά το ΕΣΡ και την αδειοδότηση των καναλιών είπε: «Οι ρυθμιστικές αρχές δεν νομοθετούν, ρυθμίζουν. Δεν υπάρχει δυνατότητα να παρεκκλίνει κανείς από αυτό το πλαίσιο. Έχουμε κάνει συναντήσεις με τα μέλη, έχουμε εξηγήσει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν ξεκινά από το μηδέν έχει και την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό να κάνει γρήγορα την αδειοδότηση περιμένω επισήμως από το ΕΣΡ την ανακοίνωση για το πότε θα γίνει ο διαγωνισμός».

Τέλος, ο κ. Παππάς σχολίασε και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη διαστημική υπηρεσία: «Για τη στάση της ΝΔ είχα μια χαραμάδα ελπίδας, δεν περίμενα να τοποθετηθούν ως τρολ. Tους παραπέμπω στις δηλώσεις των εξαιρετικών επιστημόνων. Ο καθένας δείχνει και το επίπεδό του. Εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να αστειευτεί από το βήμα της Βουλής, τι να πω;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top