Το παρασκήνιο της κόντρας Τσακαλώτου- Βούτση! Τι προηγήθηκε και πυροδότησε την ένταση

Το Μαξίμου λέει ότι ο υπουργός Οικονομικών καλύφθηκε από τον Πρωθυπουργό, γι’ αυτό και τελικά δεν θέλησε να μιλήσει

Εκρηκτικό ήταν χθες το κλίμα στη Βουλή, μετά τη λεκτική διαμάχη του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Πρόεδρο της Βουλής. Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ έθετε θέμα διάστασης απόψεων του υπουργού Οικονομικών με την κυβέρνηση. Ωστόσο, κυβερνητικός αξιωματούχος απέκλειε κάθε τέτοιο θέμα.

Πάντως, το Μαξίμου λέει ότι ο υπουργός Οικονομικών καλύφθηκε από τον Πρωθυπουργό, γι’ αυτό και τελικά δεν θέλησε να μιλήσει, όταν εκ των υστέρων ο Πρόεδρος της Βουλής του παραχώρησε τον λόγο.

Πριν την συζήτηση στη Βουλή όμως, ο Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του είχε αδειάσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όταν ρωτήθηκε για το επίμαχο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, ο ΥΠΟΙΚ παραδεχόταν ότι έχουμε εφαρμόσει το 1/3 των συμφωνηθέντων με τους δανειστές. Ο Νίκος Βούτσης απάντησε: «Ρωτήστε τον κ.Τσακαλώτο. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως η κυβέρνηση έχει κάνει ότι της έχει ζητηθεί από τον Δεκέμβριο».

Σημειώνεται ότι η θέση του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι λεπτή, καθώς παράλληλα ηγείται των «53», της μοναδικής εσωτερικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Να θυμίσουμε επίσης, ότι ο ίδιος είχε πει πως θα παραιτηθεί, αν του ζητηθεί να μειώσει το αφορολόγητο.

Τέλος, κύκλοι της κυβέρνησης σχολίασαν σχετικά με το δημοσίευμα του Bloomberg ότι σε επιστολή Τσακαλώτου παραδεχόταν ότι έχει εφαρμοστεί το 1/3 των συμφωνηθέντων, ότι «όποιος έχει γράψει αυτό το κείμενο είναι κακοπροαίρετος ή ηλίθιος, γιατί δεν ξέρει τα τεχνικά ζητήματα του SLA».

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top