Για «χαβαλέ» και «τρολ» κάνει λόγο ο Παππάς μετά το «πάρτι» για την ελληνική NASA!

Παραδέχεται τώρα ότι ο Ηellas Sat έχει πωληθεί εδώ και χρόνια…

Για «χαβαλέ» και «τρολ» κάνει λόγο ο Παππάς μετά το «πάρτι» για την ελληνική NASA!

Σε «χιουμοριστικές αναρτήσεις» αναφέρεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σε ανάρτησή  του στο facebook,  σχετικά με το «πάρτι» που έγινε χθες στα social media, μόλις ανακοίνωσε την ίδρυση… της ελληνικής NASA, δηλαδή της Ελληνικής Υπηρεσίας Διαστήματος.

«Διαβάζω στα social media πολλές χιουμοριστικές αναρτήσεις σχετικά με τo Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και, μάλιστα, πολλές από αυτές είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένες. Πέραν της πλάκας, όμως, και ασφαλώς πολύ πέρα από τα επίσημα τρολ ορισμένων κομμάτων, οφείλουμε να ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με ένα θέμα που βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής κυριαρχίας και της εθνικής μας ασφάλειας» υποστηρίζει ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός  Ψηφιακής Πολιτικής, περνά μάλιστα στην αντεπίθεση, επισημαίνοντας:

«Κάποιοι, αντί να κάνουν χαβαλέ, θα όφειλαν να απολογηθούν για τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τη συνειδητή αποχώρηση της χώρας από ένα τομέα εξαιρετικά ευαίσθητο, ο οποίος άπτεται εκτός των άλλων και της εθνικής ασφάλειας. Πρέπει όλοι να συμβάλλουν, ώστε, έστω και τώρα, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες προκειμένου και η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί, και σημαντικά έσοδα να διασφαλίσουμε από την αξιοποίηση ενός περιουσιακού στοιχείου του ελληνικού λαού. Επίσημες ανακοινώσεις κομμάτων δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής και είναι μάλλον λογικό».

Πάντως, ο κ. Παππάς παραδέχεται στην σημερινή του ανάρτηση ότι ο Hellas Sat,  την ανάγκη αξιοποίησης του οποίου επικαλέσθηκε χθες, έχει πωληθεί εδώ και χρόνια, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ!       

Καταλήγει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του στο facebook:

«Το ερώτημα πάντως είναι απλό. Πρέπει να έχει η Ελλάδα διαστημική υπηρεσία, όπως η Τουρκία και σχεδόν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ή, μήπως, προτιμάει κανείς να πετάξουμε τα δικαιώματά μας στα σκουπίδια όπως κάναμε όταν πουλήσαμε μαζί με τον ΟΤΕ το δορυφόρο Hellas SAT;». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top