Ελληνική… NASA ιδρύει ο Παππάς! Χαμός στο διαδίκτυο - Δείτε τις ειρωνικές αναρτήσεις

«Πράττουμε το αυτονόητο» δήλωσε ο υπουργός - Φέρνει νομοσχέδιο στη Βουλή για την ίδρυση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας

Ελληνική…  NASA  ιδρύει ο   Παππάς!  Χαμός στο διαδίκτυο - Δείτε τις ειρωνικές αναρτήσεις

Νομοσχέδιο για την ίδρυση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας καταθέτει άμεσα στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς!      

Όπως αναφέρεται στη σχετική  ανακοίνωση, «πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα».

Το Υπουργείο υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι  με την εκτόξευση, φέτος, του δορυφόρου Hellas Sat, «δημιουργούνται σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες, που θα αξιοποιηθούν από μια εταιρεία διαστημικής πολιτικής αντίστοιχη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το ΕΚΔΕ θα αναλάβει τη μίσθωση -με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό Δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές). Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση των ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών που προκύπτουν από πολιτικές για το διάστημα (π.χ. εφαρμογές πολιτικής προστασίας: παρακολούθηση Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.λπ.)».

 «Πράττουμε το αυτονόητο. Γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει, σήμερα, διαστημική υπηρεσία. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, “απεμπολήσαμε“, ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα. Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες δεν διαθέτουν Οργανισμό που να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της, ούτε την πληθώρα ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών και πόρων που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (European Space Agency)» υποστήριξε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός ψηφιακής Πολιτικής  επισήμανε επίσης  ότι η Τουρκία έχει, πρόσφατα, δημιουργήσει το δικό της Οργανισμό Διαστημικής Πολιτικής και ότι η  Ελλάδα  απουσιάζει από τις συναντήσεις Υπουργών της Ε.Ε. αρμόδιων για τη διαστημική πολιτική, παρότι έχει  δαπανήσει ως χώρα εκατοντάδες εκατομμύρια για τη συμμετοχή  σε ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία δεν αξιοποιούνται».  

 

Το έλα να δεις έγινε στο διαδίκτυο

To γεγονός πάντως ότι η Ελλάδα προχωρά εν μέσω μέγιστης οικονομικής κρίσης στην ίδρυση ενός ακόμη δημόσιου φορέα και μάλιστα Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, προκάλεσε θύελλα ειρωνικών αναρτήσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ανάρτησή του επίσης ο Γιώργος Μουρούτης, πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά  (όταν ήταν πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ) έβαλε μία διαφορετική διάσταση στο ζήτημα, υποστηρίζοντας:

 «Το χειρότερο με την ανακοίνωση του Νίκου Παππα είναι οτι παρότι παριστάνει τον αρμόδιο υπουργό, δεν γνωρίζει οτι ο Hellas Sat (τον οποίο επικαλείται ως μέσο αναπτυξης) δεν ανήκει σε ελληνικά συμφέροντα αλλα έχει εξαγοραστεί εδώ και χρόνια απο Άραβες. Εκτός αν έχει σκοπό να τον εξαγοράσει ή τον επιτάξει...».

Το "πάρτι" αναρτήσεων και φωτοκολάζ συνεχίζεται μάλλον και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες... 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top