Tηλεφωνική επαφή Αναστασιάδη με Μέρκελ για το Κυπριακό

Καταδικάζει τα δημοσιεύματα με "πολική σκοπιμότητα" κατά του Κοτζιά και ο Γιάννης Αμανατίδης

Tηλεφωνική επαφή Αναστασιάδη με Μέρκελ για το Κυπριακό

Περαιτέρω τηλεφωνικές επαφές είχε και θα έχει ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για συνέχιση της διάσκεψης για το Κυπριακό, επί ελβετικού εδάφους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης, πέραν των τακτικών επαφών του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επαφές και με άλλους ξένους ηγέτες, περιλαμβανομένου του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αναφερόμενος στο θέμα των εγγυήσεων και της παραμονής του τουρκικού στρατού, ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε ότι δεν χρειάζονται ξένοι στρατοί σε μια επανενωμένη Κύπρο, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και ο Αμανατίδης στηρίζει Κοτζιά και διαψεύδει το δημοσίευμα του Politico

Εντωμεταξύ, εκτός από τη διάψευση των δημοσιευμάτων από τον ίδιο τον Νίκο Κοτζιά ,(τα οποία τον ήθελαν να  μένει εκτός των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό) και πέρα από τη στήριξη που είχε ο υπουργός από το Μέγαρο Μαξίμου και τον Δημήτρη Βίτσα, ένα ακόμη μέλος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης τα χαρακτηρίζει  "εκ του πονηρού δημοσιεύματα σε βάρος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών", που "έχουν συγκριμένη σκοπιμότητα".

Μιλώντας στον Αlpha 9.89 ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι και στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις προσπάθησαν κάποιοι να εμφανίσουν διαστάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Επεσήμανε το δελτίο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου που αναφέρει ότι «ο Υπ. Εξωτερικών υλοποιεί με επιτυχία μια στρατηγική πολιτική».

Ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει στο εσωτερικό μέτωπο μια σύμπνοια, όπως προκύπτει τόσο από το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, που έγινε λίγο πριν τη λήξη του ‘16 στο Υπ. Εξωτερικών, όσο και από τις συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και αυτό είναι ένα δυνατό χαρτί της Ελλάδας μαζί με την άριστη και διαρκή συνεννόηση και στήριξη μεταξύ των δυο κυβερνήσεων, Ελλάδας και Κύπρου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top