Παππάς για καναλάρχες: Τι θέλουν να κρύψουν; -ΝΔ: Εσείς είστε υπόλογος και βαριά εκτεθειμένος

Πόλεμος ανακοινώσεων αναμένεται μετά την προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ για την αναστολή υποβολής πόθεν έσχες

Παππάς για καναλάρχες: Τι θέλουν να κρύψουν; -ΝΔ: Εσείς είστε υπόλογος και βαριά εκτεθειμένος

Επίθεση στους καναλάρχες εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, για την προσφυγή τους στο ΣτΕ για την αναστολή υποβολής πόθεν έσχες, καλώντας παράλληλα, τη ΝΔ να τοποθετηθεί για το θέμα. Η απάντηση από την Πειραιώς δεν άργησε να έρθει, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως ναι μεν «οι καναλάρχες υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες», αλλά ο ίδιος ο κ.Παππάς «οφείλει να απολογηθεί γιατί δεν ελέγχθηκαν και δεν ήρθαν στη Βουλή - όπως επιβαλλόταν και όπως επίμονα ζητούσε η Νέα Δημοκρατία - τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών»

Ο αρμόδιος υπουργός χαρακτηρίζει την προσφυγή της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας «προκλητική» και μάλιστα όπως σημειώνει πρόκειται για ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση από τη μη πληρωμή τέλους συχνοτήτων και φόρου διαφήμισης.

Η δήλωση Παππά:

 «Τι θέλουν να κρύψουν; Οι ιδιοκτησίες των καναλιών ξεπέρασαν κάθε όριο λογικής.  Ζητούν –με προσφυγή της ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΣτΕ- να εξαιρεθούν οι ίδιοι και τα μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεών τους από τον έλεγχο του πόθεν έσχες τους. Πρόκειται για μια ενέργεια πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό.

Πρόκληση ακόμα μεγαλύτερη από τη μη πληρωμή τέλους συχνοτήτων και του φόρου διαφήμισης. Μεγαλύτερη και από τις σκανδαλώδεις αντισυνταγματικές παρατάσεις λειτουργίας που εξασφάλιζαν κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς.

Περιμένουμε να μας εξηγήσουν με ποια λογική θα υποχρεούται σε έλεγχο πόθεν έσχες ο κάθε ένας από τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα κανάλια, αλλά θα εξαιρούνται οι κατά τεκμήριο βαθύπλουτοι επιχειρηματίες-καναλάρχες, καθώς και τα πλουσιοπάροχα αμειβόμενα μεγαλοστελέχη τους.

Τι θέλουν να κρύψουν; Γιατί χρειάζονται αυτό το σκοτεινό πέπλο; Επίσης, περιμένουμε από την “Ηχώ των Καναλαρχών”, τη ΝΔ, να τοποθετηθεί άμεσα σχετικά με τη νέα απαίτηση των επιχειρηματιών-φίλων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

Και η ΝΔ τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της:

«Ο κ. Παππάς, ο Υπουργός που φιλοδοξούσε να γίνει τροχονόμος της διαπλοκής, δεν μπορεί να κατασκευάζει και να απευθύνει σε άλλους ανύπαρκτα ερωτήματα.

Προφανώς οι καναλάρχες υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες και αυτό είναι δεδομένο.  Οφείλει, όμως και ο ίδιος να απολογηθεί γιατί δεν ελέγχθηκαν και δεν ήρθαν στη Βουλή - όπως επιβαλλόταν και όπως επίμονα ζητούσε η Νέα Δημοκρατία - τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.  Οφείλει, προπάντων, να εξηγήσει πως και γιατί έγιναν δεκτά ως εγγύηση για τη συμμετοχή του εκλεκτού τους κ. Καλογρίτσα, τα βοσκοτόπια της Ιθάκης τα οποία ανήκουν σε άλλον. 

Ας καταλάβει, επιτέλους, ότι δεν μπορεί να παρακάμψει τις ευθύνες του, για το σκάνδαλο που έστησε με τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις του για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν μπορεί πλέον να εξαπατήσει κανέναν. Είναι υπόλογος και βαριά εκτεθειμένος».

ΔΕΙΤΕ επίσης: 

ΕΙΤΗΣΕΕ: Προσφυγή στο ΣτΕ για το πόθεν έσχες

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top