Παππάς: Oι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα εκπέμπουν με πανελλαδική άδεια, θα πληρώσουν

Νέες δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης

Παππάς για άδειες

Για το τοπίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, στον ΣΚΑΙ την Κυριακή. 

Ο υπουργός εξέφρασε την ευχή, «σύντομα ελπίζω» να δημοσιοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ ως προς την ουσία υποστήριξε ότι «μπήκε ένα προσωρινό φρένο -και είναι κρίμα».

Σε κάθε περίπτωση, για την ενδιάμεση περίοδο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που θα εκπέμπουν με πανελλαδική άδεια, θα πληρώσουν κάποιο τίμημα, όπως διευκρίνισε, επαναλαμβάνοντας -το είχε πει και στη σαββατιάτικη έκδοση της «Εφημερίδας των Συντακτών»- ότι κάποιοι από τους ιδιοκτήτες καναλιών ζήτησαν να μην καταβληθεί τίμημα για την ενδιάμεση περίοδο.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν αντιλαμβάνεται το νομικό σκεπτικό της απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, που δεν επιτρέπει στους υπερθεματιστές που δεν είχαν ως τώρα κανάλι, να μην μπορούν να εκπέμψουν. Παρά ταύτα, έγιναν, συμπλήρωσε, πολλά βήματα ως προς τη συνειδητοποίηση του πολιτικού συστήματος και του ελληνικού λαού: τώρα όλοι παραδέχονται ότι η τηλεόραση είναι ο μεγάλος ασθενής.

«Θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση», τόνισε σε άλλο σημείο .

Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός επεσήμανε πως τώρα η κατάσταση είναι στον «αέρα», γιατί δεν ανανεώθηκε η σκανδαλώδης, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση παράτασης των τηλεοπτικών αδειών και ταυτόχρονα το ΕΣΡ έβαλε το «φρένο» της κανονικής αδειοδότησης μετά από τρεις δεκαετίες σχεδόν. 

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον, όπως το αντιλαμβανόμαστε», υπογράμμισε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top