Ευχές για ανασύνταξη αλλά και εθνική ενότητα από τα κόμματα για το νέο έτος

Τι αναφέρουν αρχηγοί και κόμματα για το 2017

Ευχές για ανασύνταξη αλλά και εθνική ενότητα από τα κόμματα για το νέο έτος

Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα απηύθυναν κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί για το νέο έτος.   

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ευχόμαστε σε όλους τους πολίτες, υγεία και δύναμη. Το μέλλον είναι στα χέρια μας» αναφέρει στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνει:    

«Το 2016 η πρώτη αριστερή κυβέρνηση του τόπου ξεκίνησε το τιτάνιο έργο της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης, σε μια εποχή δύσκολη και υπό συνθήκες αντίξοες, θέτοντας στο επίκεντρο τις αγωνίες και τις ανάγκες των εργαζομένων, των άνεργων, των ασθενέστερων.

Το 2017 θα πρέπει να είναι το έτος της δίκαιης ανάπτυξης και της κοινωνικής προκοπής. Η προστασία των αδυνάτων, η επαναθεμελίωση της δημόσιας παιδείας, ενός σύγχρονου, πρότυπου συστήματος δημόσιας υγείας για όλες και όλους, η  ανασυγκρότηση του  δημοσίου τομέα και ιδίως του κοινωνικού κράτους, η προστασία του περιβάλλοντος, είναι τομείς στους οποίους, κατά τη χρονιά που  πέρασε, επικεντρώθηκαν οι προσπάθειες και έγιναν ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Όμως, χρειάζονται πολλά ακόμα».

Καμμένος: Το 2017 θα αποδειχθεί έτος εθνικής ανάτασης και ανασυγκρότησης 

«Το 2017 θα αποδειχθεί έτος εθνικής ανάτασης και ανασυγκρότησης, η καινούρια χρονιά είναι μια καινούρια αρχή», εκτιμά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της 1ης του νέου έτους .

Παράλληλα δηλώνει προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την απόφαση της κυβέρνησης «να συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζετε, έχοντας πάντα στο νου μας ως πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση του επιπέδου της ζωής σας, αλλά και των οικογενειών σας».

Μητσοτάκης στους απόδημους: Συστράτευση όλων των Ελλήνων

Κάλεσμα για συστράτευση όλων των Ελλήνων στην εθνική προσπάθεια για αναγέννηση της χώρας, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στον Απόδημο Ελληνισμό για το Νέο Έτος.

«Η μάχη απέναντι στο λαϊκισμό και στο ψέμα είναι ο νέος πατριωτισμός που διαμορφώνεται κι ενισχύεται μέρα με τη μέρα στη συνείδηση των Ελλήνων» αναφέρει  ο κ. Μητσοτάκης στον «Εθνικό Κήρυκα».

«Στην αναγέννηση της Ελλάδας, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Κανείς δεν περισσεύει. Εμείς, δημιουργούμε τις πολιτικές προϋποθέσεις. Εσείς, οι Έλληνες της διασποράς θέλουμε να συμβάλλετε στην προσπάθεια για ανόρθωση της χώρας», τονίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σαμαράς: Καλή λύτρωση!

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε τις ευχές του για τη νέα χρονιά, με σαφέστατο υπαινιγμό για πολιτική αλλαγή. «Καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες, υγεία, αγάπη, δύναμη και λύτρωση!»  ήταν το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά.

Γεννηματά:  Με εθνική συνεννόηση και νέα αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε μπροστά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά άκουσε τα κάλαντα από τον Σύλλογο Ποντίων «Φάρος» Αγίας Βαρβάρας και τους Συλλόγους Δανακιωτών και Φιλωτιτών Νάξου.

Στη συνέχεια, απηύθηνε μήνυμα με την ευκαιρία του νέου έτους, στο οποίο επισήμανε την ανάγκη «με εθνική συνεννόηση και νέα αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε μπροστά για ένα καλύτερο παρόν».

«Σε πείσμα των δυσκολιών, μπορούμε να βάλουμε περισσότερο χαμόγελο και αισιοδοξία στην καθημερινότητά μας. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να αφήσουμε πίσω μας την κρίση», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά.

Θεοχαρόπουλος: Ορθολογισμός με κοινωνική συνοχή

«Να επικρατήσει επιτέλους ο ορθολογισμός με κοινωνική συνοχή» το 2017, εύχεται, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Το 2016 η οικονομική και κοινωνική κρίση στην χώρα μας όχι μόνο δεν ξεπεράστηκε αλλά βάθυνε ακόμη περισσότερο. Η χώρα μας όμως δεν θα βγει από την κρίση με τεχνητή πόλωση, νέους διχασμούς και ενίσχυση αντιπολιτικών δυνάμεων», αναφέρει στο μήνυμά του.  

Κουτσούμπας: Το 2017 να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην ανασύνταξη του εργατικού- λαϊκού κινήματος

Την ευχή «το 2017 να αφήσει ένα ισχυρό αποτύπωμα στην προσπάθεια για ανασύνταξη του εργατικού- λαϊκού κινήματος» διατυπώνει ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Χρόνια πολλά, καλή και αγωνιστική χρονιά να έχουμε», αναφέρει στο μήνυμά του ο Δ. Κουτσούμπας και κάνει λόγο  «για την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ».

Θεοδωράκης: Να μην χάνουμε την ελπίδα μας

«Να μην χάνουμε την ελπίδα μας και να πιστεύουμε στις κρυφές δυνάμεις της πατρίδας μας», ευχήθηκε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Καλή Χρονιά σε όλους. Να μη χάνουμε την ελπίδα μας, να πιστεύουμε στις κρυφές δυνάμεις της πατρίδας μας που είναι εν υπνώσει και κάποια στιγμή πρέπει να τις βγάλουμε μπροστά», αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο μήνυμά του.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top