Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Τις καταθέσεις στο εξωτερικό, τα capital controls στο εσωτερικό!

Τι αποκάλυψαν οι δηλώσεις για το πόθεν… αίσχος

Τις αποκαλύψεις από τις δηλώσεις πόθεν έσχες για τα ποσά που  διατηρούν πολλοί βουλευτές στο εξωτερικό,  ανάμεσά αρκετοί   βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.        

«Τα ποσά που έχουν πολλοί ως καταθέσεις ζαλίζουν, το γεγονός όμως ότι κάποιοι  τα έχουν και στο εξωτερικό, νομίζω ότι εξοργίζει» σχολίασε η δημοσιογράφος του Star και πρόσθεσε: «Αν κάποιος στο ενδιάμεσο τα έφερε στη χώρα δεν το ξέρουμε γιατί βλέπουμε τα πόθεν…  αίσχος με δυο χρόνια καθυστέρηση και οποίος έχει πρόβλημα τον φωνάζουν 5 φόρες να το διορθώσει,  πριν μας δείξουν τα περιουσιακά του στοιχεία. Δηλαδή,  όλο το έργο είναι σικέ».  

Ωστόσο, τόνισε, ότι υπάρχουν και μερικά που δεν κρύβονται , όπως είναι τα ακίνητα και οι καταθέσεις, «κι  αυτές που είναι στο εξωτερικό βγάζουν μάτι».

Διερωτήθηκε στο σχόλιο της η Κάτια Μακρή:  

«Αναρωτιόμαστε: Είναι δυνατόν να υπάρχει Έλληνας πολίτικος που σε χρόνια κρίσης να έχει τα λεφτά του στην Ελβετία ή στην Αγγλία ; Ας πάει να πολιτευτεί εκεί λοιπόν που έχει τα λεφτά του,  εμπιστεύεται το τραπεζικό σύστημα και δεν έχει και capital controls. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι δυστυχώς μ αυτά ζούμε. Είναι δυνατόν αριστεροί πολιτικοί – με όλη την κριτική που έχουν ασκήσει κατά καιρούς στους αντίπαλους τους και πολύ καλά έχουν κάνει- να πράττουν ακριβώς το ίδιο; Να έχουν παχυλές καταθέσεις εκτός χωράς;».   

Η σχολιάστρια του Star υπογράμμισε, τέλος: «Είναι μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι - υπουργοί, κυβερνητικοί βουλευτές- που  καλούν τους επενδύτες να φέρουν να χρήματα τους στην Ελλάδα, ενώ εκείνοι τα έχουν παρκαρισμένα για ασφάλεια στο εξωτερικό. Νομίζω ότι αυτό είναι απίστευτη υποκρισία. κι απορώ οι ίδιοι πώς δεν το αντιλαμβάνονται και πώς αγνοούν επιδεικτικά την κοινή γνώμη». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top