Δεν πήρε χαμπάρι ο Φλαμπουράρης την επιστολή Τσακαλώτου! Επιμένει για 13η σύνταξη

«Θα προσπαθήσουμε να τη δώσουμε και του χρόνου»

Τι κι αν ο Ε. Τσακαλώτος στην επιστολή του προς τους θεσμούς υπόσχεται ότι το βοήθημα προς τους συνταξιούχους θα δοθεί μόνο φέτος και δεν θα ξαναγίνει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους; Ο υπουργός Επικρατείας, Α. Φλαμπουράρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 επέμεινε να αποκαλεί το βοήθημα 13η σύνταξη και μάλιστα δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τη δώσει και του χρόνου.

«Δεν είναι αυτά που ζητήθηκαν, αλλά αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Πιάσαμε ένα όριο, θεωρήσαμε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι σε αυτήν τη φάση με αυτά τα λεφτά που διαθέτουμε πρέπει να πάρουν τα χρήματα», είπε.

Χαρακτήρισε μάλιστα το βοήθημα «13η σύνταξη» και σημείωσε ότι πρόκειται για «σύνταξη που την δίνουμε μόνο για μία φορά, πρόκειται για υπεραπόδοση εσόδων που οι ίδιοι οι δανειστές δεν μετράνε».

«Θα προσπαθήσουμε να την δώσουμε και του χρόνου, όμως δεν την θεσμοθετούμε, αυτό περιγράφει και ο κ. Τσακαλώτος. Αν μπορέσουμε και του χρόνου αν έχουμε κάποια πλεονάσματα θα τα διαθέσουμε στους αδύναμους», συνέχισε ο κ. Φλαμπουράρης και αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τη ΝΔ τη χαρακτήρισε «έξω από τα πολιτικά πλαίσια».

Αναφερόμενος τέλος στο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για τον οποίο δεσμεύεται στην επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο στόχος αυτός θα πιαστεί, αφού η κυβέρνηση θα κλείσει σύντομα τη δεύτερη αξιολόγηση και η χώρα θα μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι τα πράγματα σύντομα θα αλλάξουν και πιστεύω ότι ο κόσμος έχει υπομονή. Θα έρθουν καλύτερες μέρες», είπε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top