Τσίπρας σε Σόιμπλε: Όσοι δεν είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τίποτα

Ο Πρωθυπουργός ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ μετά την φαρμακερή επίθεση που δέχτηκε από αυτόν

Σφοδρή επίθεση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, με αφορμή την προσωπική επίθεση που δέχτηκε νωρίτερα από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών. Πρόκειται για μια εκτός ελέγχου κόντρα που διαδραματίζεται μεν εδώ και καιρό, όμως είναι η πρώτη φορά που αποκτά τέτοιου είδους «πολεμικά» χαρακτηριστικά και δη δημόσια. 

Είναι πράγματι απίστευτα αυτά που γίνονται. Να βλέπουμε από τη μια, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να μας κουνά το δάχτυλο και να εξευτελίζει τον Πρωθυπουργό της χώρας μας –άσχετα αν για κάποιες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί, έχουμε ευθύνη που δεν έχουν υλοποιηθεί- και από την άλλη, τον Αλέξη Τσίπρα να χάνει την ψυχραιμία του και όχι απλά να σηκώνει το γάντι αλλά να ανταπαντά προσωπικά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πώς ξέσπασε ο "Πόλεμος"

Με αφορμή λοιπόν, τη μη υλοποίηση αποφάσεων αλλά και τη συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην DIE ZEIT, στην οποία είπε μεταξύ άλλων ότι δεν θα δείξει «καμία κατανόηση όταν ο Τσίπρας ρίχνει τις ευθύνες στη Γερμανία για τις συντάξεις», αλλά και ότι «η Ελλάδα θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ και καιρό χωρίς τη βοήθεια των δισεκατομμυρίων», ο Πρωθυπουργός απάντησε:

«Εκείνοι που τούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον Ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς».

Και συνέχισε: «Εμείς, βέβαια, μέρες που είναι, έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα τους ανταποδώσουμε λέγοντάς τους Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά.

Να έχουν την ευλογιά, να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους. Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε τα προβλήματα της Ευρώπης, ούτε τα προβλήματα του κόσμου ολόκληρου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top