Μητσοτάκης: Ανεύθυνος και δημαγωγός ο Τσίπρας – Λύση και όχι πρόβλημα οι εκλογές

«Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε ανάγκη από μια τόσο ριζική επανεκκίνηση»

Μητσοτάκης: Ανεύθυνος και δημαγωγός ο Τσίπρας – Λύση και όχι πρόβλημα οι εκλογές

Την ανάγκη μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πραγματοποιήσει μια ριζική επανεκκίνηση, εξέφρασε, μιλώντας, το Σάββατο στην Κομοτηνή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε ανάγκη από μια τόσο ριζική επανεκκίνηση. Να αφήσει πίσω της όλο αυτό τον εφιάλτη και να ξαναμπεί σε ένα δρόμο. Και αυτό έχει ως προϋπόθεση μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε και απέτυχε» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, εξηγώντας ότι «οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα για τον τόπο, είναι η λύση του προβλήματος του τόπου».

Δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα είναι δίκαιη και ακέραια με όλους: «Η στάση μας θα είναι καθαρή έναντι όλων. Λάθη έκαναν και οι δανειστές μας. Υπέδειξαν και ανέχτηκαν και εκείνοι το δρόμο της υπερφορολόγησης αντί αυτού των περικοπών, ειδικά στο πρώτο Μνημόνιο. Σήμερα επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος με αποτέλεσμα να έχει πληγεί η πραγματική οικονομία».

Ο οδικός χάρτης για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τον οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

«Δεσμευόμαστε για δραστική μείωση φόρων» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Για να αναπνεύσει η οικονομία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Δεσμευόμαστε στη μείωση του συντελεστή φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% μέσα σε δυο χρόνια. Και ξέρω πόσο σημαντική είναι αυτή η δέσμευση σε μια περιοχή που έχει υποστεί τις συνέπειες του φορολογικού ανταγωνισμού από άλλες χώρες, οι οποίες έχουν πολύ χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές. Οι χώρες αυτές τόλμησαν να μειώσουν πολύ τη φορολογία. Διαπίστωσαν ότι βελτιώθηκε πολύ η φορολογική συμμόρφωση, η οικονομία μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης και, τελικά, δεν υπήρξε η υστέρηση των εσόδων, που πολλοί εκτιμούσαν. Πρέπει κι εμείς στη χώρα μας να τολμήσουμε να κάνουμε το ίδιο. Δεσμευόμαστε σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, στην επαναφορά του Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, καθώς και στην κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι δεν θα πρέπει να τρομάζουν οι πολίτες με τη λέξη μεταρρύθμιση καθώς δεν σημαίνει αύξηση φόρων και περικοπών συντάξεων αλλά ουσιώδες αλλαγές σε τομείς όπως η Παιδεία και η Δικαιοσύνη.

«Όταν μπορέσουμε να προτάξουμε ένα ουσιαστικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, τότε θα μπορέσουμε να επιδιώξουμε τη συνολική αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων. Ειδικά όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα» εξήγησε και άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, τονίζοντας: «Έταξαν στους πάντες τα πάντα, φουντώνοντας ένα ακραίο κύμα δημαγωγίας το οποίο κόντεψε να τινάξει τη χώρα στον αέρα … Από τη Μεταπολίτευση και μετά, καμία εκλεγμένη κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει στην πατρίδα μας τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο σύντομο χρόνο».

Ευθεία επίθεση σε Τσίπρα: Αν έχει φιλότιμο, να βγει να ζητήσει συγγνώμη

Ειδικότερα, για τη στάση του κ. Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε: «Αν έχει φιλότιμο, αντί να κουνάει το δάχτυλο, να βγει να ζητήσει συγνώμη. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο πολιτικού ξεπεσμού να ρωτάει “με ποιον είμαστε”. Τα φιλαράκια του Τσάβες και του Μαδούρο, δεν θα κάνουν μαθήματα πατριωτισμού στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Με την Ελλάδα και τους Έλληνες είμαστε. Με την Ελλάδα και τους Έλληνες που στενάζουν από την πολιτική σας».

«Ο κ.Τσίπρας που προσωποποίησε την πιο ανεύθυνη και δημαγωγική αντιπολίτευση που γνώρισε ο τόπος, έχει σήμερα το θράσος να επιτίθεται στη Ν.Δ., η οποία όταν χρειάστηκε έβαλε πλάτη και κράτησε την χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό, ότι «αν σκεφτόταν τη χώρα και όχι απλά πώς θα χάσει αξιοπρεπώς τις επόμενες εκλογές, θα χρησιμοποιούσε αυτή τη υπέρβαση του στόχου του πλεονάσματος για να μπορέσει α διαπραγματευτεί καλύτερα και να πετύχει λιγότερα μέτρα για το μέλλον».
 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον πρωθυπουργό, είπε: «Ο κ. Τσίπρας είναι, σήμερα, ο καλύτερος σύμμαχος όλων εκείνων των ακραίων φωνών στην Ευρώπη που θέλουν την απομόνωση της Ελλάδας».

Τι είπε για Θράκη, Κυπριακό και εξωτερική πολιτική

Αναφερόμενος στη Θράκη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «η σκέψη και η ευγνωμοσύνη μας είναι με τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς στα σύνορά μας» ενώ υπογράμμισε ότι: «Το 1991, ο πατέρας μου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, κήρυξε την πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας απέναντι σε όλους τους πολίτες της Θράκης ανεξαρτήτως θρησκείας. Μια πολιτική που άλλαξε τη ζωή της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και χάρη στην οποία μπόρεσε να ενταχθεί ισότιμα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική μας ζωή. Οπισθοδρομικές πρακτικές ή καταστάσεις όπως οι μπάρες ή το άρθρο 19 του Κώδικα Ιθαγενείας καταργήθηκαν. Ο μειονοτικός πληθυσμός απολαμβάνει όλα τα προνόμια του Έλληνα πολίτη σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας. Η θρησκευτική ελευθερία γίνεται απολύτως σεβαστή. Η ελευθερία έκφρασης και ενημέρωσης διασφαλίζονται. Οι πολιτικές ελευθερίες είναι κατοχυρωμένες και αποδεικνύονται από την ισότιμη συμμετοχή κάθε μουσουλμάνου σε οποιαδήποτε κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτική δραστηριότητα».

Μιλώντας για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τόνισε: «Η κατάσταση στην Τουρκία προκαλεί πολλές ανησυχίες. Η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Αλλά και η Τουρκία θα πρέπει να έχει την ίδια επιδίωξη. Θεμέλιο αυτών των σχέσεων είναι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Συνθηκών και των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του τελευταίου διαστήματος, από την τουρκική πλευρά, δυστυχώς δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτό προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό».

Για το Κυπριακό, επισήμανε: «Στηρίζουμε χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης. Είναι πολύ σημαντικό εφόσον πραγματοποιηθεί η πολυμερής διάσκεψη για την επίλυσή του να συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία άλλωστε ανήκει και η Κυπριακή Δημοκρατία».

Οι 3 δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε τρεις συγκεκριμένες πολιτικές δεσμεύσεις:

«Πρώτη δέσμευση: Από το δικό μου στόμα, ψέματα δεν θα ακούσετε. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κορόιδεψε τους πολίτες και σήμερα δεν τους ακούει κανείς. Δεν θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος. Θα δεσμευτούμε για 5 πράγματα και θα γίνουν και τα 5. Θα πούμε λίγα, θα γίνουν όλα.

Δεύτερη δέσμευση: Η πρότασή μας αφορά τα όνειρα και τις προσδοκίες των πολλών. Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Η πρότασή μας αφορά κυρίως όσους αισθάνονται ξεχασμένοι.

Και τρίτη δέσμευση: Θα ενώσουμε πάλι όλους τους Έλληνες. Η πρότασή μας είναι ένα νέο πατριωτικό όραμα. Για να βγει η χώρα από την κρίση και να σταθεί ξανά δυνατή και περήφανη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top