Υποψήφιος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων μηνύει τον Λεβέντη: Μας εξαπάτησε, να τιμωρηθεί!

«Είχαμε υπογράψει τη συμφωνία πως κάθε έξι μήνες, ο εκλεγμένος βουλευτής θα παραιτείται»

Υποψήφιος βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων μηνύει τον Λεβέντη: Μας εξαπάτησε, να τιμωρηθεί!

Μήνυση κατά του Βασίλη Λεβέντη καταθέτει σήμερα ο πολιτευτής της Ένωσης Κεντρώων Νίκος Γεωργίου.

Ο υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Αττικής (Υπόλοιπο Αττικής) μίλησε στο star.gr από τη Σχολή Ευελπίδων όπου βρίσκεται για να καταθέσει τη μήνυση και ζητά την τιμωρία του κ. Λεβέντη διότι «μας εξαπάτησε»!

«Μας είχε πει πως κάθε έξι μήνες, κάθε εκλεγμένος βουλευτής θα παραιτείται χάριν του επόμενου. Μας το έλεγε και σε συγκεντρώσεις αλλά και σε συναντήσεις. Υπογράψαμε και υπεύθυνη δήλωση για τη συμφωνία. Ωστόσο, το εξάμηνο πέρασε και τίποτα. Μας εξαπάτησε και πρέπει να τιμωρηθεί βάσει του ποινικού κώδικα» είπε στο star.gr o κ. Γεωργίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αγώνας του κατά του κ. Λεβέντη είναι κυρίως ηθικός: «Εγώ, όπως και άλλοι, πιστέψαμε στην εντιμότητά του. Έκανα τόσο αγώνα στην Περιφέρειά μου αλλά η συμφωνία δεν τηρήθηκε. Εξαπατήθηκαν 110.000 Έλληνες ψηφοφόροι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά το πέρας του πρώτου εξαμήνου, ο κ. Λεβέντης έλεγε πως θα προχωρήσει στις αλλαγές στη σύνθεση της ΚΟ, ωστόσο φάνηκε από ένα σημείο και μετά ότι δεν ήθελε να προχωρήσει στην εφαρμογή της συμφωνίας που είχε κάνει με βουλευτές και πολιτευτές του κόμματός του.

Όπως εξηγεί, το κόμμα είναι «προσωποκεντρικό» και «δεν υπάρχει τίποτα, ούτε όργανα ούτε έχει γίνει συνέδριο. Γίνεται ό,τι αποφασίσει ο Πρόεδρος».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γεωργίου εξηγεί ότι δεν είναι ο μόνος που έχει ενοχληθεί μέσα στην Ένωση Κεντρώων από τη στάση του κ. Λεβέντη και αφήνει να εννοηθεί ότι πιθανόν να ακολουθούσουν ανάλογες κινήσεις και από άλλους πολιτευτές, αφού όπως εξηγεί «έχουν ακουστεί διάφορα σχόλια επ’ αυτού του θέματος και από άλλους»…

 

Πέτρος Κατσαβριάς

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top