Ο Μητσοτάκης και οι 3 προτεραιότητες της ΝΔ για έξοδο από την κρίση

Επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές το βράδυ της Τρίτης

Οι τρεις προτεραιότητες της Ν.Δ. για έξοδο από την κρίση

Τις τρεις προτεραιότητες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση ανέπτυξε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Ελληνό-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης: 

-Η χώρα χρειάζεται ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που θα δίνει έμφαση στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με μια στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών.

-Δεύτερη απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην ανάπτυξη είναι η άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

-Τρίτη προϋπόθεση είναι ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο με πρώτιστο σκοπό τη διευκόλυνση του επιχειρείν και την προσέλκυση επενδύσεων. 

Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι «θα πρέπει να επενδύσουμε στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας», ότι είναι αναγκαία «η  απελευθέρωση της ανώτατης εκπαίδευσης από τα δεσμά του κρατισμού» αλλά και ότι χρειάζεται να δοθεί άμεσα «έμφαση στην έρευνα και στην καινοτομία».

Για τα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Τουρκία, αλλά και η Τουρκία θα πρέπει να έχει την ίδια επιδίωξη. Σημείωσε επίσης ότι οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις από την πλευρά της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα, δεν κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. «Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά τη σταθερή στήριξή μας στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό», συνέχισε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Αν ο κ.Τσίπρας θέλει πραγματικά να δει τις επιπτώσεις του προσφυγικού προβλήματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ας επισκεφθεί και τη Λέσβο και τη Χίο. Γιατί στα νησιά αυτά ξεχειλίζει η οργή για την κυβερνητική ανικανότητα στην καθημερινή διαχείριση των επιπτώσεων του προσφυγικού. Όταν εμείς ζητούσαμε διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών και δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για τους δευτέρους, ο κ.Τσίπρας επέμενε στις ιδεοληψίες του. Και όταν επισημαίναμε ότι η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου σε πρώτο και δεύτερο βαθμό καθυστερεί αδικαιολόγητα, ο κ.Τσίπρας επέρριπτε τις ευθύνες αλλού».  

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, καθώς όπως είπε η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, με σχέδιο.

«Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει βίαια… Ο κύκλος της Μεταπολίτευσης κλείνει οριστικά. Ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε και ηττήθηκε στην πράξη. Το καμίνι της εξουσίας έλιωσε τις φαντασιώσεις των επίδοξων διαχειριστών της και αποκάλυψε την πολιτική τους γύμνια», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top