Διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό προετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας

Κυπριανού: Πολύ παραγωγική η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό

Διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό προετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας, θα προβεί σε κινήσεις το επόμενο διάστημα για την προετοιμασία της διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα των εγγυήσεων, προκειμένου να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας παρά αποτυχίας» τόνισε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, 'Αντρος Κυπριανού.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το ΑΚΕΛ «δεν είχε και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις θέσεις στο Κυπριακό του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών». Παράλληλα, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης στην Ελβετία, βρισκόταν σε επαφή τόσο με τον κ. Τσίπρα όσο και με τον κ. Κοτζιά.

Mιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΑΣΤΡΑ», o κ. Κυπριανού χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική και πολύ παραγωγική την προχθεσινή δίωρη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Επισήμανε ότι κατά την ημίωρη συνάντησή του με τον κ. Κοτζιά αρχικά, όσο και κατά τη συνάντηση, που ακολούθησε με τον κ. Τσίπρα, παρουσία και του Έλληνα ΥΠΕΞ, έγινε λεπτομερής εξέταση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώθηκε.

«Οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς έκαναν σαφές ότι επιθυμία τους είναι να πάμε σε λύση στο Κυπριακό, η οποία να βασίζεται σε αρχές» πρόσθεσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top