"Break" ζήτησαν οι Θεσμοί – Ετοιμάζουν νέο σχέδιο συμφωνίας

Παραμένουν αγκάθια και... αγκαθάκια στις διαπραγματεύσεις

"Break" ζήτησαν οι Θεσμοί – Ετοιμάζουν νέο σχέδιο συμφωνίας

​Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων των θεσμών για τα ανοικτά θέματα της δεύτερης αξιολόγησης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι τα εργασιακά, το δημοσιονομικό και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, υπήρξε το βράδυ της Δευτέρας μια διακοπή λίγων ωρών και οι εκπρόσωποι των θεσμών καθαρόγραψαν ένα νέο σχέδιο συμφωνίας, το οποίο περιέχει τις παρατηρήσεις της ελληνικής πλευράς. Το συγκεκριμένο σχέδιο θα επιδοθεί αργά απόψε στο οικονομικό επιτελείο για εκ νέου συζήτηση, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, «μερικές (από τις ελληνικές παρατηρήσεις) μπορεί να τις δεχθούν, μερικές να μην τις δεχθούν και μερικές να μετατεθούν». Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν 6-7 μικρά (ανοικτά θέματα), που μπορεί να γίνουν 2-3 και τα τρία πιο μεγάλα».

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη, καθώς οι επικεφαλής των κλιμακίων θα αναχωρήσουν αύριο Τρίτη από την Αθήνα, λόγω της «Ημέρας των Ευχαριστιών» στις 24 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Δείτε επίσης:

Η κυβέρνηση υποχωρεί στα εργασιακά για να κλείσει η αξιολόγηση!

Διαπραγμάτευση για γερά νεύρα- Εμπλοκή με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top