Θ. Ρουσόπουλος: «Αυτή η κυβέρνηση παίζει την τυφλόμυγα»

«Τα μέτρα που παίρνει μοιάζουν με πέλεκυ επί των κεφαλών δικαίων και αδίκων»

Θ. Ρουσόπουλος: «Αυτή η κυβέρνηση παίζει την τυφλόμυγα»

​Μπορεί να έχουν περάσει οχτώ χρόνια από την εποχή που πρωταγωνιστούσε στην πολιτική σκηνή της χώρας, όμως ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, παραμένει ενεργός παρατηρητής των πολιτικών εξελίξεων και ατενίζει με αισιοδοξία το πολιτικό μέλλον της χώρας.

Δεν διστάζει μάλιστα να ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για όσα έχει πράξει έως τώρα, τονίζοντας πως παίζει την… τυφλόμυγα.

«Ζούμε τον τρόμο του καλοκαιριού του 2015 κάθε βράδυ, όχι γιατί φταίνε οι αγγελιοφόροι που μεταφέρουν τις ειδήσεις, αλλά γιατί αυτή η κυβέρνηση παίζει την τυφλόμυγα», σημειώνει σε συνέντευξή του στα ''Νέα'' ο κ. Ρουσόπουλος και συνεχίζει:

«Έχει δέσει γύρω από τα μάτια της ένα μαντίλι και απλώνει τα χέρια, περπατώντας στα τυφλά. Όποιον πιάσει την έβαψε. Κάπως έτσι δείχνει να επιλέγει τα μέτρα που παίρνει και τα οποία μοιάζουν με πέλεκυ επί των κεφαλών δικαίων και αδίκων».

Όπως τονίζει, το μεγαλύτερο επικοινωνιακό λάθος της κυβέρνησης, ήταν ότι δημιούργησε υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες, τις οποίες και δεν κατάφερε να εκπληρώσει, ενώ αναφερόμενος στους λόγους που η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμα να βγει από τα Μνημόνια τονίζει:

«Πριν από ενάμιση χρόνο συνάντησα στην Αθήνα τον αντιπρόεδρο του κόμματος της κυρίας Μέρκελ, Μίκαελ Φουκς. Μου είπε μεταξύ πολλών άλλων παραπόνων για τις μνημονιακές κυβερνήσεις και το εξής: “μας πήρ�� καιρό να καταλάβουμε ότι τα μέτρα που ψηφίζετε δεν τα εφαρμόζετε”. Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας αν νομίζουμε ότι μπορούμε να παραπλανήσουμε με τρικάκια τους εταίρους».

«Δεν με εξέπληξε η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Σχολιάζοντας τα εσωκομματικά της ΝΔ και την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη, ο κ. Ρουσόπουλος δηλώνει πως δεν τον εξέπληξε η νίκη του στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

«Εκτιμώ πως εάν οι εσωκ��μματικές εκλογές είχαν γίνει το Νοέμβριο, ο κ. Μητσοτάκης πιθανόν να μην είχε βγει πρώτος. Όμως στην πορεία ο έξυπνος τρόπος που κινήθηκε οδηγούσε στο συμπέρασμα πως μπορεί και να κερδίσει, άρα όχι, δεν με εξέπληξε», τονίζει.

Επαναλαμβάνει μάλιστα ότι ουδέποτε πίστεψε πως κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ, ενώ ερωτηθείς για το αν ο κ. Μητσοτάκης είναι έτοιμος να κυβερνήσει απαντά:

«Για να το λέει ο ίδιος ξέρει καλύτερα. Αν και η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι δεν είσαι ποτέ έτοιμος για κάτι πριν περάσει αρκετός καιρός από τότε που μπαίνεις σε αυτό. Ο Τζον Κένεντι στην αρχή της θητείας του πρότεινε σε έναν καθηγητή του από το Χάρβαρντ να γίνει σύμβουλός του. Ο καθηγητής απάντησε πως δεν ξέρει αν θα τα καταφέρει γιατί δεν το έχει ξανακάνει. “Ούτε εγώ το έχω ξανακάνει”, ανέφερε ο πρόεδρος. Άρα λοιπόν κανείς δεν είναι έτοιμος».

«Προτιμώ έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που είναι πιο ανθρώπινος κι ας παρεξηγούνται μερικές φορές όσα λέει»

Ο Θ. Ρουσόπουλος υπερασπίζεται μάλιστα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο, μετά την επίθεση που δέχθηκε για τη δήλωσή του για το νόμισμα.

«Ο Προκόπης Παυλόπουλος εκφράζεται με τη γλώσσα του πνευματικού ανθρώπου και της καρδιάς. Καμιά φορά στην πολιτική δημιουργούνται παρεξηγήσεις όταν ξεφεύγει κανείς από τα στερεότυπα. Προτιμώ όμως έναν Πρόεδρο που είναι πιο ανθρώπινος κι ας παρεξηγούνται μερικές φορές τα όσα λέει. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά δεν πειράζει. Εκφράζει τις ψυχές πολλών πολιτών και αυτό μου είναι αρκετό. Έτσι άλλωστε δεν πρέπει να συμβαίνει στη δημοκρατία»;

«Ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός και αντικοινοτικός»

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας σχολιάζ��ι επίσης και το νέο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να αποδώσει.

«Ο νόμος δεν θα αποδώσει γιατί είναι αντισυνταγματικός και αντικοινοτικός», τονίζει ο κ. Ρουσόπουλος και συνεχίζει:

«Η αγορά θα μπορούσε να ρυθμίσει τον αριθμό τους και όχι ο αρμόδιος υπουργός. Στην Αγγλία πάντως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες έτσι έγινε. Αυτό το μοντέλο ακολούθησα στον δικό μου νόμο, αλλά υπήρξα άτυχος, διότι έπειτα από πέντε χρόνια δουλειάς και αφού έφερα στην Ελλάδα την ψηφιακή τηλεόραση, μόλις ήμουν έτοιμος για την αδειοδότηση, αναγκάστηκα να παραιτηθώ».

«Καλύτερα να σε φθονούν παρά να σε λυπούνται»

Πάντως ο Θ. Ρουσόπουλος, ��αρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πολιτική, συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι πάνω από όλα.

«Μάλλον δεν γίνεται ένας δημοσιογράφος να γίνει πολιτικός χωρίς να αντιμετωπίσει το φθόνο των άλλων, αλλά δεν πειράζει. Σύμφωνα με τον Πίνδαρο είναι καλύτερα να σε φθονούν παρά να σε λυπούνται», σημειώνει και συνεχίζει:

«Η πολιτική είναι πάνω από όλα γιατί τα έχει όλα και μάλιστα στα άκρα. Θετικά και αρνητικά, συγκινήσεις, χαρές και λύπες, ενίοτε όλα μαζί και πολύ έντονα. Αν δεν είχα βιώσει τη δεκάχρονη πολιτική πορεία θα ήμουν λειψός. Θα μου πείτε πως δεν θα το γνώριζα. Το λέω όμως τώρα που γνωρίζω όλες τις πλευρές».

Όσο για τα πυρά που κλήθηκε να αποκρούσει για την υπόθεση του Βατοπεδίου, ο Θ. Ρουσόπουλος αναφέρει:

«Αν δεν αδικηθείς πώς θα δικαιωθείς; Είναι μεγάλη η χαρά μου που η δικαίωσή μου ήλθε σε επίπεδο Κοινοβουλίου από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα και κυρίως από αυτά που με πολέμησαν, και σε επίπεδο Δικαιοσύνης με τη βαρύτατη καταδίκη των συκοφαντών μου. Δεν έχει σημασία πόσοι το έμαθαν. Μου αρκεί που το γνωρίζουν τα παιδιά μου».

«Μπορεί να ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος στην πολιτική»

Τέλος, ερωτηθείς για το αν ο κύκλος της πολιτικής έχει κλείσει οριστικά για εκείνον απαντά:

«Έκλεισε εκείνος ο παλιός κύκλος. Αλλά μπορεί να ανοίξει κάποιος άλλος καινούργιος. Δεν πρόκειται όμως να τον επιδιώξω πάση θυσία. Ακόμη όμως κι αν δε συμβεί, νιώθω ήδη πλήρης. Έζησα σε τέτοιες θέσεις και σε τέτοιες καταστάσεις που σπανίως βιώνει ακόμη και κάποιος, ο οποίος βρίσκεται για πολλές δεκαετίες στην πολιτική. […] Η πολιτική ήταν το μέσον για να κάνω πράγματα για τον τόπο μου. Μου αρκεί που πολλές φορές άνθρωποι που με πολέμησαν και μιλώ κυρίως για το ίδιο μου το κόμμα, μου τηλεφωνούν για να μου πουν πως η ΝΔ δεν είχε ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της την επικοινωνιακή πολιτική και την εκπροσώπηση των ετών 2000 – 2008, σχεδόν εννέα χρόνια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top