Σταϊκούρας: «Είμαστε ήδη στο ίδιο έργο θεατές»

«Έχουμε ήδη εσωτερική στάση πληρωμών»

​Για επανάληψη του σκηνικού που επικρατούσε το περσινό καλοκαίρι έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Χ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Ήδη είμαστε στο ίδιο έργο θεατές που ήμασταν και πέρυσι. Και δυστυχώς η χώρα σε όλα τα μέτωπα και τα πεδία, κι όχι μόνο στα οικονομικά, περιπλανάται βυθιζόμενη», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε ήδη εσωτερική στάση πληρωμών; Ήδη οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, αυτά δηλαδή που χρωστά το δημόσιο στις επιχειρήσεις, δεν έχουν αυξηθεί κατά 70%; Ήδη τα φορολογικά έσοδα δεν παρουσιάζουν υστέρηση γιατί οι πολίτες δεν έχουν τη φοροδοτική ικανότητα να πληρώσουν; Αυτά όλα είναι στοιχεία τα οποία τα έχουμε ήδη δει. Έχουν ποσοτικοποιηθεί. Άρα, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».

Συνέχισε μάλιστα λέγοντας πως κανείς δεν περίμενε να κλείσει η συμφωνία χθες.

«Αυτή η περίφημη αναφορά “Staff Level Agreement”, δηλαδή τελικά κείμενα προς υπογραφή, δεν επρόκειτο να ήταν έτοιμα χθες. Το ζητούμενο είναι πως μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε η χώρα να αποκτήσει τη βέλτιστη λύση στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει. Που είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αν και δυστυχώς όχι έγκαιρη, γιατί αυτή θα έπρεπε να είχε πριν από κάποιους μήνες. Κι όχι μόνο αυτό αλλά κατά τον βέλτιστο, για τα ελληνικά συμφέροντα, τρόπο», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top