Χρυσόγονος: Θα μας απαντήσουν «χρεοκοπήστε καλύτερα» αν ζητήσουμε 4ο δάνειο!

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι το κόστος από μία αποτυχία στην αξιολόγηση θα είναι μεγαλύτερο από τα οικονομικά μέτρα

Χρυσόγονος: Θα μας απαντήσουν «χρεοκοπήστε καλύτερα»  αν ζητήσουμε 4ο δάνειο!
«Πρέπει να δούμε κατά πόσο τα κράτη θα είναι διατεθειμένα να μας δανείσουν για τέταρτη φορά. Θα μας έλεγαν χρεοκοπήστε καλύτερα και θα ήταν τραγικό» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του «Πρακτορείου 104,9 FM»!
Ο Κ. Χρυσόγονος προειδοποίησε επίσης ότι το κόστος από πιθανή αποτυχία της αξιολόγησης θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα οικονομικά μέτρα που αναμένεται να ληφθούν μετά την ολοκλήρωσή της.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης ότι ακόμα και αν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας συμφωνήσουν σε νέο διακρατικό δανεισμό θα υπάρξουν αντιδράσεις από την χώρα μας, καθώς, ένα νέο, τέταρτο κατά σειρά, μνημόνιο θα συνοδεύεται από επαχθείς όρους.
Σχετικά με τη συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου και το περιεχόμενο των διαρροών στα wikileaks, ο κ. Χρυσόγονος σχολίασε πως παρά τα σοβαρά λάθη του ΔΝΤ στις οικονομικές του μετρήσεις και στο σχεδιασμό του ελληνικού προγράμματος, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν να θεωρούν την παρουσία του στην Ελλάδα απαραίτητη και να το χρησιμοποιούν ως «τεχνικό σύμβουλο». Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΟΖΑ πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν είναι και σε πιο βαθμό ζήτημα σκοπιμοτήτων ή απλώς τεχνικών αστοχιών, αλλά η ουσία είναι ότι ο οργανισμός αυτός και από οικονομική ακόμα άποψη είναι αναξιόπιστος».
Για τα υποκλαπέντα φορολογικά στοιχεία από off shore εταιρία του ��αναμά, γνωστά πλέον και σαν Panama Papers, ανέφερε ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό υλικό, αλλά συμπλήρωσε ότι οι ελληνικές αρχές μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για φορολογικούς ελέγχους ατόμων που περιλαμβάνονται στη λίστα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top