Φώφη – Βενιζέλος: Δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα

Έριξε άκυρο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Φώφη – Βενιζέλος: Δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα

​Φώφη Γεννηματά και Ευάγγελος Βενιζέλος είναι δύο ξένοι στο ίδιο κόμμα και αυτό αποδείχθηκε την Κυριακή, όταν οι δυο τους παραβρέθηκαν σε διαφορετικές εκδηλώσεις και πέταξαν εκατέρωθεν καρφιά.

Ο Ε. Βενιζέλος, δεν πήγε σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και επέλεξε να βρεθεί σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία», η Επιτροπή πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για την Κεντροαριστερά και οι PES Activists GREECE στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «Η Ελλάδα στις Συμπληγάδες του Ασφαλιστικού και του Προσφυγικού. Υπάρχει εθνική διέξοδος»;

Η Φ. Γεννηματά πάλι, βρισκόταν σε εκδήλωση στο Κάραβελ για την οργάνωση των Πε��ιφερειακών Συντονιστικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία μίλησε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος.

Φώφη Γεννηματά και Ε. Βενιζέλος βρίσκονται πλέον σε διαφορετική γραμμή πλεύσης μετά και από τη δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι «μας χωρίζει μια άβυσσος με τη ΝΔ».

Αγκάθι στις σχέσεις τους είναι επίσης και το επερχόμενο Συνέδριο και η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συστήσει τη λεγόμενη «μεγάλη κεντροαριστερά», με τη Φ. Γεννηματά να μιλά για «κεντροαριστερά» και ο Ε. Βενιζέλος για «προοδευτικό κέντρο».

Επίσης κύκλοι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφέρουν ότι αν στο επερχόμενο Συνέδριο η μόνη πολιτική δύναμη που συνταχθεί με το κόμμα είναι το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου, τότ�� ο κ. Βενιζέλος θα σκεφτεί τη στάση του και θα καθορίσει τα επόμενα βήματά του ακόμα και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Οι σχέσεις Γεννηματά – Βενιζέλου πάγωσαν ακόμα και μετά τη διαγραφή του Λ. Γρηγοράκου.

«Η χώρα παραπαίει, έχει χαθεί ο έλεγχος και πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», δήλωσε ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «δεν είναι μόνον η οικονομία, η αξιολόγηση που δεν τελειώνει, το Ασφαλιστικό που δεν το ξέρουμε, είναι φυσικά το προσφυγικό, είναι η απώλεια εθνικής ισχύος γιατί δυστυχώς έχει περιπλακεί το Μνημόνιο με τα εθνικά θέματα και με τα θέματα ασφάλειας και άμυνας. Άρα χρειάζεται μια υπέρβαση και την υπέρβαση αυτή δεν μπορεί να την κάνει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο και την κυβέρνηση τους».

Όσο για την κα Γεννηματά, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της ΝΔ, τονίζοντας ότι «την ώρα που η χώρα διαλύεται, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την εξουσίας της, προκειμένου να ελέγξει την ενημέρωση και να εδραιώσει ένα φαύλο κομματικό κράτος ενώ η Ν.Δ δηλώνει ότι αν ο κύριος Τσίπρας, δεν μπορεί μόνος του, τότε ας πάμε σε εκλογές».

«Θέλω να είμαι χρήσιμη στον τόπο, και όχι ωφέλιμη στους σχεδιασμούς των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη, και όσων τους στηρίζουν και επενδύουν σε αυτούς. Όποιος θέλει να γίνει κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ. ας πάρει το καπελάκι του και ας πάει να πιάσει στασίδι» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενη μάλιστα στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη είπε:

«Είναι η ώρα να αντιληφθείτε, ότι η κατοχή της εξουσίας, δεν αρκεί για να επιλύσει κάποιος τα προβλήματα αυτού του τόπου. Προβλήματα μεγάλα, προβλήματα εθνικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Η επένδυση στην κοινωνική πόλωση και το διχασμό, και ακόμα περισσότερο, σε κρίσιμες εθνικές στιγμές, που απαιτούν συναίνεση και συνεννόηση, είναι επένδυση στην καταστροφή του Έθνους και της πατρίδας.

Εθνική Επιλογή Ευθύνης, είναι να δημιουργείς όρους συνεννόησης, συμπόρευσης και σύμπραξης όλων των Δυνάμεων του Δημοκρατικού Τόξου για τα μείζονα ζητήματα του Έθνους και της Δημοκρατίας. Εθνική Επιλογή Ευθύνης, είναι να επιδιώκεις την αφύπνιση και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων του Ευρωπαϊκού Τόξου, προκειμένου να καταστρώσουμε όλοι μαζί ένα πραγματικό σχέδιο ελπίδας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top